De Johnsons (1992)
6,0 (884)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 februari 1992
Plot De Johnsons
Victoria Lucas, freelance fotografe, krijgt een opdracht om natuuropnames te maken in De Biesbosch. Victoria's veertienjarige dochter Emalee wordt iedere nacht geplaagd door nachtmerries waarin zeven jongetjes muren met bloed besmeuren. Daarbij maken zij telkens hetzelfde symbool. Volgens haar therapeute maakt Emalee zich gewoon zorgen over het uitblijven van haar eerste ongesteldheid. Toch laat Victoria haar dochter nu liever niet alleen en Emalee gaat met haar mee.
Victoria Lucas
Jansma
Majoor Jansma
Fotograaf
Goodfella
Lang geleden gezien. Volgens mij was ie -voor Nederlandse begrippen- best aardig, met alleen een belachelijk eind. Altijd jammer...
sydney
Ja, op zich een aardige film. Maar het plot sloeg echt nergens op. Maar desondanks een van mijn favoriete Nederlandse films. Ik weet niet waarom. Trouwens Nederlandse films zijn over het algemeen dramatisch, dus veel keuze heb ik niet. Het moet in Nederland altijd weer commercieel, terwijl ze veel meer kunnen uitblinken in de "vpro" achtige film. Zo noem ik het maar even. Nederlandse commerciële films zijn gedoemd te mislukken. Op Turks Fruit, Flodder, amsterdamned, de lift en Joep Meloen na dan. Dat zijn volgens mij wel kassuccessen geweest.
Dat zijn er volgens mij wel wat meer hoor. Tegenwoordig gaat 't weer de goede kant op met de bezoekersaantallen. Niet alleen Costa, maar ook films als Discovery of Heaven en Minoes behaalden behoorlijke recettes.
sydney
Misschien sla ik Costa bewust over, omdat ik de film ook niet gezien heb. Er zijn grenzen. Ik wist niet dat discovery of heaven een kassucces was. Het is zeker een goede film.
narva77 (crew films)
Wacht maar totdat Discovery of Heaven buiten de Benelux uitkomt!
De Johnsons was aardig, meer niet.
kungfuzombie
De Johnsons is zelfs uit op DVD in de states! Wordt gezien als Eurothrash! En dat is het ook, maar wel vermakelijke thrash.
JayLunar
In Thailand of all places is zelfs een officiële DVD uitgebracht, met de keuze tussen een Engelse én een Thaise dub!!
Quido
Meteen in het begin van de film schoot me een vergelijking te binnen. En jawel,... met Intensive Care, de allerslechste film die ik tot nu toe gezien heb. Gelukkig is deze beter, maar de vergelijking was niet helemaal misplaatst. Een aantal scenes lijken gewoon gebasseerd op Intensive Care: denk aan de scene waar Emalee één van de zeven psychopaten te lijf gaat met een mixer (?), precies hetzelfde als de 'boorscene' in intensive care. En zo waren er nog wel een aantal vergelijkingen. Gelukkig zit hier nog enigzins een idee achter en is het soms best angstaanjagend.
Kenneth Herdigein (professor Keller) acteert bijzonder zwak, evenals zijn vader. Monique van de Ven heeft het ook veel beter gedaan. Esmee de la Bretoniere doet het niet eens zo slecht.
Ik vond de locaties eigenlijk niet goed bij de film passen. Dit kan ook komen doordat het verkeerd in beeld werd gebracht, de beelden hadden veel indrukwekkender kunnen zijn.
Niet eens zo slecht, maar zeer indrukwekkende scenes wisselen zich te vaak af met amateur beelden. Soms ook nogal ongeloofwaardig: Van de Ven die vanaf 14 hoog ofzo naar beneden springt in een berg afval en daarna gewoon vrolijk verder rent... Yeah right!
Mug
De kwak [kijk deze film nooit met een groepje vrienden, als het een beetje spannend "dreigde" te worden, krijg je een opmerking als "het is de kwak".], and that's all I have to say.
saske
Amai, lang geleden dat ik deze nog gezien heb. Zou hem nog eens willen terugzien maar ik kan die post spijtig genoeg niet ontvangen.
Weer gezien. Aardige, maar ook knullige momenten. Visueel sterk.
saske
Hij is hier niet te krijgen in de videotheek. Enorm jammer
Webby
Hij is al een tijdje op dvd uit hoor, Hollands Glorie dvd collectie.
Quentin
Jammer wilde deze zien, maar was niet in staat om nog de tv te bereiken
Soeperman87
Had ik dus ook...... Ik zat 'm gisteren te kijken, maar was zo dronken dat ik wilde slapen... Ik heb hem gelukkig nog wel opgenomen, en als ie werkelijk goed is schaf ik 'm wel aan op dvd...
Soeperman87
Deze film heb ik vandaag eindelijk mogen bewonderen, en voor Nederlandse begrippen vind ik dit echt een topper!
Er komen redelijk wat 'gore' momenten in voor, de film is opzich best spannend, en ja ik vind het acteerwerk buitengewoon goed! Soms zit de film wat klungelig in elkaar, maar dat maakt zich snel weer goed door de indrukwekkende scene's, zoals de scene op het dak van het flatgebouw.
Prachtig filmpje!
Quentin
Niet slecht, best aardig filmpje alleen de klote einde ...... ik snap er geen bal van (valt er iets aan t snappen) .... ik vindt t niet echt bij de rest van de film aansluiten ...... ipv 3 dus 2,5 *
Mushroom
Ach, vin het nog best gaan deze film eigenlijk, zitten wel droge stukjes in, spannend of eng is het geen seconde, maar af toe wat hilariteit is ook leuk!
Zo wordt er op een gegeven moment gevraagd waar het HOOFD van de beveiliging is, zo'n kerel draait een stoel om en daar ligt idd HET HOOFD van de man van de beveiliging, ik mag dat wel!!!
Ach magere maar vermakelijk hollandse shit!! gegeh
En toen ik 14 was en de film keek werd ik toch wel een beetje warm van Esmee de la Bretonniere, dus daarom nog 2 sterren!!
Redlop
Titel doet me ergens aan The Big Lebowski denken.
T_fuckin_montana
Lang geledeneens gezien zo'n jaar of 10 denk ik, vond hem toen heel erg spannend, ik weet niet genoeg meer voor een cijfer. Maar voor nederlandse begrippen was hij dacht ik wel goed.
HiLL
inderdaad toen vond ik het een hele goeie, spannende film, als ik er aan terugdenk, denk ik die Amerikanen kunnen een voorbeeld nemen aan hoe een spannende horror/thriller in elkaar moet zitten. ipv aan te komen met wrong turn, final des, jeeper creepers..
maar goed ik ga de film eerst weer eens bekijken
hawkeye
Een matige film met een knullig verhaal....
Lekker laten liggen zou ik zeggen...
Huur of koop liever De Lift of Amsterdamned
raymon
Ik hou best veel van Nederlandse films en wou deze best graag zien.
Ik wist niet wat ik moest verwachten na De lift maar vond het geen slechte nederlandse horror film.
Het verhaal is natuurlijk erg ongeloofwaardig maar ja was Nightmare on Elmstreet en The ring zo geloofwaardig denk ik dan.
De acteurs vond ik het goed doen en de jonge Esmee vond ik voor haar leeftijd heel goed.
De film heeft wat goeie momenten maar wat mij teleurstelde was het einde, beetje erg ongeloofwaardig wat ik wel vet vond was de explosie bloed!
geen slechte horror invergelijking met De lift ( vond iets beter ) maar toch een 3,5 omdat de film toch iets heeft!
trouwens wat wel grappig is dat de amerikaanse en Engelse op ImDb De johnsons veel beter vinden dan wij zelf nederlanders ze vinden het een soort horror cult
Slater (crew films & series)
Jammer dat deze film ook al een tijdje je niet op dvd is gekomen. Oude films kunnen ook haast niet meer gehuurd worden
Verder was dit puur vermaak
geen slecht vermaak zover ik me herinner
robertus65
Met veel bloed, geschreeuw, een raar teken, een mythe, nepzombies, heeft deze NL productie veel weg van een B horror film uit Hollywood.
otherfool
Aardig horrorfilmpje heeft zo z'n zwakke momenten (de ontsnapping van de broers), maar kent ook spanning en er wordt goed gespeeld door de jonge Esmée de la Bretonnière. Het einde is bizar, maar wel leuk bizar zeg maar...
3*.
niethie
Wisselende gedachte over de film aan de ene kant is het voor Nederlandse begrippen (en dan heb ik natuurlijk over het horrorgenre) redelijk spannend, zaten er wat aardige schrikmomenten in de film en was de sfeer wel aardig. Maar aan de andere kant vond ik het niet zo bijzonder allemaal, de acteerprestaties zijn zeer ondermaats, het verhaal best lachwekkend en de hersenloze effecten en personages kunnen af en toe toe vergeleken worden met die uit Intensive Care. Toch vond ik het nog wel gaan allemaal en keek het prima weg, zit te twijfelen tussen een 2 of een 2,5 denk dat ik hem maar-
het voordeel van de twijfel geef-
2,5 sterren dus.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen