• 9.378.235 stemmen

Geregisseerd door: Hany Abu-Assad

Met onder meer: Antonie Kamerling, Thekla Reuten, Dirk Zeelenberg

Releasedatum: 1 oktober 1998

Plot Het 14e Kippetje

Ironische tragi-komedie over jonge mensen, familie en vriendschap in het hedendaagse Amsterdam. Daniel en Francesca gaan trouwen. Martin, hun gezamenlijke jeugdvriend, organiseert voor deze gelegenheid een feestelijk diner voor vrienden en familie. Daniel en Francesca zijn echter het adres vergeten en zwerven door de stad op zoek naar het juiste restaurant. De genodigden verdrijven ondertussen de tijd met het oefenen van het feestlied, het roddelen over het aanstaande paar, kaarten en een eetwedstrijd. Terwijl de tijd verstrijkt nemen de gesprekken verrassende wendingen aan. Het 14e kippetje is gebaseerd op een scenario van Arnon Grunberg. Hiermee debuteert de schrijver als scenarist.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een beetje loze film maar flop 100 materiaal is het niet volgens mij. Ik heb een aantal keer moeten lachen, vooral de rollen van Peer Mascini en Victor Löw vond ik leuk. Wat me wel stoorde was dat onnodige flashback gedoe, echt alles liep door elkaar. 2,5*

Flink verschil trouwens met de IMDb score.

avatar van Robi

Robi

Op de een of andere manier stond deze film me bij als een vervelende film. Dat komt waarschijnlijk door de foute filmposter, die erg misleidend is. Alsof het een grote puberale versierfilm zou zijn. Maar dat is het niet. Het is een hele leuke film met geweldige dialogen, waarbij ik heel wat keren erg heb moeten lachen. En die soms nogal Wim T. Schippers-achtig overkwam. Simpel verhaal. Vriend organiseert feest voor bruidspaar terwijl hij eigenlijk nog erg verliefd is op de bruid. Niets bijzonders en het verloop is ook erg voorspelbaar. Het zijn dus echt de dialogen en de grappen die het hem doen in deze film. En het acteerwerk is verder ook OK.

Ik verbaas me overigens echt over de vele slechte recensies hier, en ik ben blij dat ik me daar niets van hoef aan te trekken.