• 9.375.523 stemmen

Met onder meer: Mariah Bonner, Bobby Campo en Bobby C. King

Gesproken taal: Engels, Duits en Pools

Plot Starve

"Eat. Prey. Kill."

Drie vrienden trekken eropuit om een “urban legend”, een broodjeaapverhaal, te onderzoeken. Ze raken opgesloten in een verlaten schoolgebouw. De confrontatie die hen daar staat te wachten is echter een stuk onheilspellender dan de legende zelf…

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Nice .

avatar van Tartarus

Tartarus

Zeer tegenvallende film waar ik meer van had verwacht aangezien ik wel van dit soort verhalen houd. Maar oei, wat zaten er een paar zeer slechte acteurs tussen, wat waren de teksten tenenkrommend slecht en zelfs bij de gore momenten keek ik verveeld naar het scherm. Zowel als horror mislukt (kinderlijk slechte gore) en als thriller mislukt (spannend? neuh, niet echt).

avatar van romerojoel

romerojoel

trailer zag er prima uit, verheug me erop

avatar van Shadowed

Shadowed

Saai.

Starve lijkt een beetje een film te zijn die met weinig budget goed wil opvallen, maar is hier klaarblijkelijk niet echt in geslaagd. Furst verschuilt zich achter een relatief verontrustend concept maar heel disturbing wil het allemaal niet worden, wat erg jammer is.

Het duurt sowieso erg lang voordat het op gang komt en de film zelf is overigens ook erg lang. Boven de 100 minuten is toch echt te veel van het goede voor een film zoals deze. Zeker als de film gewoon niet al te interessant is om naar te kijken en regelmatig zelfs tegen het saaie aanzit.

Ik keek het enkel voor het concept, en in de eerste minuten wordt er een lekker brute horrorfilm beloofd in een Battle Royale-achtige stijl. Niets is helaas minder waar want het toont te weinig gevechten en gaat veel meer in op het psychologische aspect om daarmee vergeleken te kunnen worden. Bovendien valt het qua bloedvergieten allemaal erg mee.

Paar gore momentjes, maar verder is het gewoon vuil. Alleen niet van het al te interessante soort. Cinematografie is iets te gewoontjes en het geweld wordt mak in beeld gebracht. Uiteindelijk merk je als kijker zelf ook dat de film gewoon geen interessante momenten kent en wordt vanaf daar alleen maar saaier.

Meer all-out gaan had deze film kunnen redden, en sowieso wat meer tempo. Het verloopt allemaal maar traag en gaat te veel in op allerlei oninteressante achtergrondverhalen en drama. De personages boeien alleen niet en weinig van de achtergrond maakt indruk. Tussendoor nog enkele momenten die als verontrustend opgevat kunnen worden maar dit niet echt zijn. Het enige serieus goede goede moment vond ik het eerste gevecht tussen Campo en die oude verhongerde kerel. Vooral omdat die kerel niet echt terug kon vechten.

Starve wil nergens echt interessant worden en vervalt in traagheid. Tussendoor moeten de gevechten voor wat tempo zorgen maar dit wil uiteindelijk niet lukken. Ergens heeft de vuiligheid nog wel impact en er zitten wel goede scenes tussen, maar in het algemeen toch een wat saaie en vooral lange film waar niet al te makkelijk doorheen te komen is. Jammer gezien het concept.