Verbrande Brug (1975)
Bekijk via Netflix
Bekijk via YouTube
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Verbrande Brug
Een sociaal drama dat zich afspeelt in het gehucht Verbrande Brug, een industrieel dekor. Er is kermis en die brengt een aantal oude bekenden terug bij elkaar. De hernieuwde ontmoeting maakt nogal wat emoties los...
Charel
Jef
Grootmoeder
Mady

FisherKing
Merkwaardige film die wel zijn charmes heeft. Klein docu-drama welhaast dat de tijdgeest mooi weergeeft. 3 *
Met Johnny Kraaykamp en Rita Corita !!

Inderdaad een vreemde film.
Een sociaal drama dat in de lijn past van Five Easy Pieces, alleen haalt het dat niveau bij lange na niet.
Een onherkenbare Jan Decleir die wat wegheeft van Maxi van Mini en Maxi.
Hij heeft iets kolderieks in deze film. Een kuchende, onhandige en scheldende man, die nukkig is vanwege het gevoelsarme sociale klimaat waarin hij leeft. Waarin drank ter overvloede vloeit, want er is veel onvrede weg te drinken.
Leuke bijrol van Johnny Kraaijkamp sr.
Al met al vind ik de Verbrande Brug een redelijk sociaal drama, met een indringende jaren 70 sfeer.

FisherKing
Film blijft echt hangen vanwege de jaren 70 sfeer en de mooie beschrijving van een sociaal milieu.
Bovendien erg puik spel van Jan Decieir.
Ik ga naar 3.5*

Ik vind Decleir in deze film lachwekkend. Een typetje.

Verschijnt naar verwachting 15 april 2005 op dvd.

FisherKing
Het vlaamse gehucht van de titel bestaat echt, en ligt bij Vilvoorde.

Guyke
Toenmalige 'geengageerde' Vlaamse filmmakers hebben in deze film het kleine, volkse leven net op de rand van de maatschappij willen prtretteren. Ondertussen kennen wij dat leven via ettelijke "het leven zoals het is" -afleveringen op de televisie al wel beter.
Decleir moet een rol spelen die hem niet echt ligt. Onbedoeld waarschijnlijk is de ganse setting een beetje surrealistisch.
Niet slecht als tijdsdocument maar als film valt hij toch wat mager uit.
De titel is gebaseerd op het gehucht Verbrande brug in het Vlaams Brabantse Grimbergen. De brug en het gelijknamige gehucht werden genoemd naar de oorspronkelijke brug uit 1577 die intertijd door soldaten van het Spaanse garnizoen werd in brand gestoken. De laatste opvolger van deze brug kwam in 2004 in het nieuws toen tijdens herstellingswerkzaamheden het brugdek van de huidige hefbrug zowat 13 meter naar beneden viel.

OT_Stijn
Nog nooit van deze film gehoord. Zou hem wel eens willen zien, aangezien ik in de buurt van de verbrande brug woon.

Een typisch Vlaamse setting in de wijk Verbrande Brug. Een soort eiland op zich waar kleine dingen als een kermis het hoogtepunt van het jaar zijn. Decleir speelt weer goed als gewoonlijk en brengt mee wat sfeer in de film. Al is daar ook alles mee gezegd helaas. De andere acteurs zijn niet echt geweldig en in veel gevallen wordt er gedubd wat de klankkwaliteit niet echt bevordert. Ook is het verhaal net te dun om er een grotere film van te maken. Maar het geheel is wel geloofwaardig en zorgt dat de film toch nog leuk is om zien.

DonLeone
1 vd beste Vlaamse films ooit gemaakt, prachtig de tijd genomen om de personages op een juiste manier in beeld te brengen, het geheel is gewoon zoveel beter dan de meeste Vlaamse films van tegenwoordig.

Lakte
Gebeurd niet vaak dat ik een film afzet maar na eemn half uur heb ik hem afgezet, vond hem veel te traag en kon mn concentratie er niet meer bijhouden.
Zit in de Vlaamse Filmklassiekers Box

Fisico (moderator films)
Een vrij matige film over een wijk vol randfiguren waarbij zuipen en schunnige praat verkopen dagelijkse kost is. Het verhaal is flinterdun en is eigenlijk ondergeschikt aan de context. De troosteloze omgeving van de Verbrande Brug wordt goed weergegeven. Mistroostig en verloederd, afval dat overal rondslingert, rommel en barakken naast oude huizen, zelfs het weer is even miezerig en grijs als de toekomst van de meeste inwoners.
Weinig, om niet te zeggen geen sympathieke personages, toch niet als we Grietje niet meetellen. Veel cafépraat, letterlijk en figuurlijk. Niet geweldig allemaal. Decleir probeert het nog wat te redden, maar ook hij gaat mee ten onder. Film is al bij al nog vrij verteerbaar, maar memorabel is hij niet.

93.9
Redelijk Vlaams drama.
Mooi tijdsbeeld, maar dan houdt het wel een beetje op.
Net voldoende

Movsin
Het geluid is slecht, er zijn passages van belachelijke overacting en sommige, niet belangrijke scènes, duren veel te lang, en toch kan deze film bekoren omwille van de schets van deze stumperige mensen, onbekwaam om zich zelf in de hand te houden of iets degelijks in hun leven op te bouwen, zodat ik even dacht aan een 3,5...maar 3 is al goed.

BlueJudaskiss (moderator films)
Helemaal niet onaardig. Bungelde al een tijdje onderaan mijn lijst op Netflix en ik had gister - zondag - in de ochtend zin in wat traags zonder dat ik daarbij veel voor hoefde na te denken. Verbrande Brug voldeed redelijk aan die behoefte, behalve dat ik niet altijd hoogte kreeg van de personages, met name Jan Decleir. Prachtige sfeertekening van volgens mij een vreselijke plek en periode om te moeten leven. Verrassend genoeg ook bijna 1,5 uur lang erg boeiend, in al het lage tempo. 3,5*

Killerclown Pennywise is terug: horrorfans smullen van eerste trailer 'It: Welcome to Derry'

Hitreeksen op Netflix: deze series worden nu het best gestreamd

Keiharde actiefilm 'Enemy of the State' met Gene Hackman morgen gratis te zien: 'Zo zie je ze niet vaak meer'

Historisch drama 'Tegendraads' vlak na release meteen bovenaan de top 10 op HBO max
Social media
- Registreer |