• 9.376.124 stemmen

Met onder meer: Ad van Kempen en Ariane Schluter

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 1 september 1994

Plot 06

In 06 zien we twee mensen die elkaar via een 06-advertentie 'ontmoeten' en vervolgens een stormachtige telefoonrelatie aangaan. In elf episoden is de kijker getuige van hun toenadering en strijd.

avatar van Quentin

Quentin

Leuke film, goed geacteerd, kan blijven boeien binnen 2 locaties, ook wel grappig 3,5/5

Een prima film die ik eerst te laag heb beoordeeld: ik verhoog met 1.0*. Later wellicht een uitgebreide reactie.

avatar van empirekees

empirekees

Op veel momenten moest ik wel even zuchten en leek er geen schot in te zitten. Vooral in het midden van de film zakte het in. Maar toen 'Thomas' de achternaam had ontdekt van 'Sara' werd het al gauw interessant. En dat bleef het tot het eind.

Ik had wel veel moeite met de manier van spreken van 'Thomas'.

Zo overdreven keurig.

Maar goed toch...3*

avatar van TVGids

TVGids

Ik heb me echt doodgeergerd aan het taalgebruik. Vond de film voor de rest totaal niet boeiend. Het was alleen leuk toen die vrouw uit de kleren ging en gelukkig was dat een paar keer zodat de film van mij nog 1,5 ster krijgt.

Heerlijk zo'n misleidende poster.

avatar van 93.9

93.9

Behoorlijk waardeloze film!

De filmposter ziet er wel spannend uit, maar je komt bedrogen uit.

avatar van Quentin

Quentin

93.9 schreef:

Behoorlijk waardeloze film!

De filmposter ziet er wel spannend uit, maar je komt bedrogen uit.

Ja als je een porno-film zoekt wel ja

Of een interessante.

avatar van starbright boy

Interessant, maar wat aan de lange kant om het eenvoudige gegeven constant boeiend te houden. In het midden loopt het niet lekker. Het begin is bij vlagen hilarisch. De scene waarin "Thomas" vertelt over zijn werk was geweldig. Geen topper, maar in ieder geval veel beter dan die Van Gogh die ik een paar dagen terug zag.

avatar van Webby

Webby

Vanavond zendt Ned. 3 de film uit.

avatar van Beejeej

Beejeej

thnx voor info. even kijken of ik daar championsleague voor laat schieten. had 06 vorige keer op TV ook al gemist (maandje, 2 maanden geleden).

avatar van EmDee

EmDee

Beejeej schreef:

thnx voor info. even kijken of ik daar championsleague voor laat schieten.

Film begint pas om 23:50 uur.

avatar van Beejeej

Beejeej

oh dat is prettig. dient zich een ander probleem aan, want dan beginnen de uitzendingen over de presidentsverkiezingen

maar die kunnen wel even 87 minuutjes wachten

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Ik heb deze film ongeveer 2 maanden geleden gezien toen hij op tv was. Erg vermakelijke film, waarin daadwerkelijk alleen maar 2 mensen een rol hebben. Aanrader voor vanavond...

*3.0*

avatar van djelle

djelle

Even mijn medeleven getuigen. Zelf ben ik Belg, maar heb het nieuws gevolgd deze avond en vind het schandalig wat er is gebeurd en leef mee met de Nederlanders. Ik heb nog nooit of "vaag" van deze regisseur gehoord maar volgens ik vernomen heb maakte hij nochtans erg controversiële en gedurfde films die soms een mooie geen-blad-voor-de-mond-nemende protest meegeven, waar ik van hou. Dat hij daarvoor moest doodgaan... Gelukkig zit ik nu op moviemeter en zie dat ze één van zijn werken draaien vanavond! Ik heb vlug de video geprogrammeerd want ben wel nieuwschierig naar zijn films. Volgens ik hier wel lees zijn de meningen verdeeld. Nu ja, zal wel zien. Zijn er nog films van hem die (wel) aan te raden zijn? Volgens ik ook begrijp is hij niet te vulgair ondanks te cover die hier staat te blinken? Is hij in de stijl van Une liasion pornographique? En Theo van Gogh, is het juist te stellen dat hij "de nederlandse michael moore" is? Nogmaals, mijn medeleven en verontwaardiging over de laffe moord.

avatar van hugohei

hugohei

Qua uiterlijk en optreden had hij zeker wel iets van Michael Moore. Maar de onbedwingbare lust om vijanden te maken en vetes te veroorzaken en tegen schenen te schoppen, was, denk ik, bij Theo groter. Dat liet hem niet los, en dat ging maar door - ook als er niet of nauwelijks aanleiding voor was.

Theo van Gogh kon af en toe fantastisch en heel geestig schrijven, en hij kon - soms - goed filmen. Vaak nam hij daar de tijd niet voor, of was hij te rommelig en te slordig om iets echt goed te maken.

Moore is briljant als volksmenner : in het meeslepend presenteren van feiten en fragmenten van wat hij als de waarheid ziet.

06 vind ik een van zijn beste films (al is het in zekere zin een registratie van een toneelstuk van anderen). Subtiel zelfs.

avatar van Phoenix

Phoenix

Heel erg jammer dat de vent dood is maar ik vond de film letterlijk 10x niks. We krijgen namelijk gewoon 10x een ruk- of vingerpartij te zien, wat één, misschien twee keer grappig is (bijvoorbeeld als die vent de filosofie van architectuur uitlegt) maar daarna erg eentonig wordt. 2*

avatar van MarkFish

MarkFish

Weinig aan. Veel van hetzelfde. Ik kreeg trouwens een heel erg jaren tachtig gevoel bij de film.

avatar van jedymaster

jedymaster

amerikaanse remake?

avatar van gotti

Bij de tweede kijkbeurt beviel ie beter. Van Kempen is werkelijk geweldig in dit heerlijke psychologische spelletje. Het verlangen en de eenzaamheid druipt van de film af. Geweldig! 4*

avatar van savi_7

savi_7

kappeuter schreef:

Kort samengevat: geniaal.

100% mee eens!!!

avatar van otherfool

otherfool

Matige dialogen, een enkel glimlachje, veel geschreeuw en weinig wol. Na een half uurtje weten we het wel en gaat de film helaas als een nachtkaars uit, ondanks wat wendingen naar het einde toe.

2*.

avatar van Johny Flint

Johny Flint

zeer matige film, mijn verwachtingen waren te hoog.

avatar van Shampoo

Shampoo

Ik heb me eigenlijk prima vermaakt met deze film, leuke dialogen en met minimale middelen, maximaal resultaat. het einde viel me wel tegen aangezien het geen moment geloofwaardig is dat die kerel echt zelfmoord gepleegd heeft, zelfs zijn stem is exact hetzelfde. Ook weet ik niet goed het laatste shot te interpreteren, maar dat stoort me minder dan die neppe laatste scene

Het gegeven is erg origineel en aangezien de 3,25 optie bij mij uitgezet is ga ik voor 3,5.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Maar een paar scenes zijn echt leuk, vooral die van de enquete.

De rest is vooral ongeloofwaardig en flauw, met name het gegeven dat Ad zich voordoet als zijn vader. Dit had ik na de eerste seconde door, en ik vind het dan ook flauw dat Schluter erintrapt. Ik dacht eerst zelfs dat ze het meespeelde...

avatar van robertus65

robertus65

Telefoonsex verfilmen, volstrekt overbodig! De film begint met wat vunzig gepraat, maar wordt snel vervelend.

avatar van mikey

mikey

Hilarische dialogen en uitstekend geacteerd. Uiteraard lekker fout geschoten. Spanning wordt door de acteurs tot een hoogtepunt gebracht. Vat dat niet meteen letterlijk op trouwens.. 3.5/4

avatar van niethie

niethie

De leukste Van Gogh tot nu toe en dat wil heel wat zeggen aangezien maar weinig goeds van de beste man heb gezien. Dit was echter een erg geestig filmpje met een bijzonder leuk uitgangspunt en heerlijk spel van de twee hoofdrolspelers, mooi te zien dat Van Gogh erin is geslaagt met weinig middelen zo'n spanning te creëren, erg leuk ook die misleidende poster en plot

avatar van shockdog

shockdog

John Turturro maakt hiervan toch de Amerikaanse remake? Weet iemand wanneer die uitkomt?

Volgend jaar:

1-900 (2011) - imdb.com