• 9.370.338 stemmen

Genre: Thriller

Alternatieve titel: Unknown Time

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Marianne Dikker

Met onder meer: Amanda Ooms, Jules Hamel, Pleuni Touw

Releasedatum: 30 september 1993

Plot De Tussentijd

Psychologische thriller waarin nabestaanden zich niet bij het verlies van hun dierbaren neerleggen. Marina staat voor een moeilijke keuze wanneer haar vader na een zware hartaanval sterk achteruit gaat. Victor, de behandelend arts, stelt euthanasie voor. Buiten medeweten van haar vriend en haar moeder stemt Marina in met het voorstel. Na zijn dood wordt Marina door haar vader opgebeld. Omdat niemand dit gelooft, vervreemdt ze steeds meer van haar familie. Alleen bij Victor vindt ze steun en begrip. Hij gelooft in een 'tussentijd': de tijd waarin iemand die een onnatuurlijke dood sterft, contact kan opnemen met degene die de stervende in de ogen heeft gekeken. Marina trekt steeds meer naar Victor toe, maar het is onduidelijk of hij alleen uit vriendschappelijke motieven handelt.

avatar van Flipman

Flipman

EINdelijk!! Gevonden! Lang geleden eens gezien, toen ik nog klein was. Ik zou niet weten wat ik er nu van zou vinden, volgens mij was het einde wel voorspelbaar.

Vooruit, twee en 'n halve punt.

avatar van Quido

Quido

Voor degenen die willen weten hoe slechte dialogen klinken, hoe voorspelbaar een scenario kán zijn en hoe er niet geacteerd dient te worden. Het interessante uitgangspunt, het op de meeste momenten aardige sfeertje en een aantal goede scènes van Pleuni Touw maken de film nog enigszins kijkbaar.

Wie heeft eigenlijk de stem van Amanda Ooms ingesproken? Geloof niet dat ze het zelf is. [Edit: het is Gwen Eckhaus]

avatar van Tripler

Tripler

Geregisseerd door Marianna (!) Dikker... Een A dus...

avatar van Tripler

Tripler

Onbedoeld lachwekkend en absoluut ongeloofwaardig.

Zwak scenario.

Bij tijd en wijle tenenkrommend acteren...

Geen aanrader!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Waar heb je deze gezien?

avatar van robertus65

robertus65

Deze zogenaamde thriller mist alles wat het tot een spannend verhaal maakt. Het gaat eigenlijk alleen maar over een meisje dat in de war raakt als haar vader dood gaat en denkbeeldige telefoon gesprekken met hem voert. Op het laatst liep alles door elkaar, heden, verleden, fantasie, werkelijk, flashbacks, forebacks en waarschijnlijk ook nog slicebacks. Ik kan het ook helemaal mis hebben, maar zo kwam het wel over, ik begreep er werkelijk geen zier meer van en vond er ook niks meer aan. De opmerking: "Dromen zijn bedrog", sloeg dan ook de spijker op de kop. De hele film was een bedrog voor de kijker.