• 9.370.982 stemmen

Woody Allen: A Life in Film (2002)

Documentaire / Biografie | 90 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: Richard Schickel

Met onder meer: Woody Allen

Plot Woody Allen: A Life in Film

Hij werd geboren als Allen Stewart Konigsberg maar op z'n zeventiende adopteerde hij zijn theaternaam en werd Woody Allen. In deze documentaire probeert filmmaker Richard Schickel een beeld te schetsen van filmmaker en acteur Woody Allen. Aan de hand van vele anekdotes, opnames van achter de schermen en uniek fotomateriaal krijgen we een beeld van de legendarische filmmaker.

avatar van FisherKing

FisherKing

Interessante Docu die mij naar herziening van Allen's werk doet verlangen. Helaas wat vlakjes toch. Enkel Allen aan het woord is wat eenzijdig.

Tja, ik vind Allen altijd wel leuk, dus deze docu keek lekker weg. Aan de andere kant was het niet echt opzienbarend of zo. Veel films uit zijn oeuvre werden binnen 2 minuten besproken, wat af en toe irriteerde. Verder vooral veel typische Woody Allen zelfkritiek zoals we we dat van hem gewend zijn. Woody is wel een ideaal persoon om op zo'n manier te interviewen. Wanneer je hem laat praten houdt hij ook niet meer op.

avatar van gotti

Ik heb na deze docu ook weer zin gekregen in het herzien van z'n films. Wel een beetje jammer dat dé films van Allen een beetje te kort besproken werden. 3*

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuke, vlotte docu. In sneltreinvaart door het oeuvre van Allen, het ene filmfragment na het andere, allemaal kort toegelicht door de regisseur zelf. Je krijgt inderdaad zin in weer zo'n lekker luchtig werkje van Allen. 3*

De docu die de VPRO vanmiddag uitzond duurde overigens maar 55 minuten..

avatar van streeter

streeter

Ik heb gisteren de 90-minuten versie bekeken. Woody Allen doet bijna nooit interviews, dus ongeveer een uur naar hem luisteren (ik schat dat 30 minuten filmclips waren) was erg interessant.

Alleen jammer dat het dicht bij het einde een promotie voor zijn (toen) nieuwste film, Hollywood Ending, werd.

avatar van danuz

danuz

Interessante documentaire voor de Woody liefhebber. Weinig echt nieuws, alleen maar nog eens de bevestiging dat ik écht niet van de "slapstick" Woody hou, en zijn later serieuzere periode adoreer. De grappen zijn daar interessanter, subtieler, intelligenter, en dus minder "slapstick" (hij noemt Keaton, Chaplin en Hope als grote inspiratiebronnen in het begin van zijn carrière).

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke boeiende docu waar bij Woody allen bij veel van zijn films een korte uitleg geeft.

Toch had ik liever gezien dat hij vooral over zijn bijzondere werkjes zoals Zelig & Husbands and Wives meer had verteld.

avatar van Straatbord

Straatbord

Wel leuk om te zien, maar ook erg kort samengevat. Kijkt vlot weg, maar wat Allen te melden heeft had de kijker vaak zelf ook al bedacht.