• 9.374.061 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 maart 2000

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Rent-a-Friend

"A romantic comedy about money"

In Rent-A-Friend draait alles om vriendschap... ofwel het gebrek eraan. Wanneer Alfreds ambitieuze vriendin hem verlaat voor een zeer succesvol zakenman besluit Alfred ook commercieel te gaan. Hij vat het briljante idee op om zichzelf te verhuren als vriend... Gezelschap nodig omdat je anders toch alleen maar ruzie loopt te maken met je vrouw? Je jeugdvrienden uit het oog verloren en zou je graag wat herinneringen ophalen? Iemand nodig om voetbal mee te kijken of zomaar iemand voor de gezelligheid? Rent A Friend!

Een erg leuk idee: een film over een 'vrienden-verhuurbedrijf'. Jammer dat het niet meer is dan een origineel idee, de uitwerking is wat tegenvallend. Hier had veel meer ingezeten.

Op enkele erg komische momenten na, ontstijgt deze film nergens de middelmaat. Het leukste moment vind ik de scene waarin Peer Mascini een Duitse supporter speelt, omdat iemand 'm daarvoor heeft ingehuurd. Erg grappig.

avatar van cornelis

cornelis

Het idee is leuker dan de film.

avatar van vic

vic

leuk verhaal die leuk is uitgewerkt. simpel maar toch met een glimlach

avatar van Jos2

Jos2

Leuk uitgewerkt? Dat was nu juist het probleem. Er werd niets met het leuke gegeven gedaan.

avatar van jackie

jackie

Een van de betere en leukere Nederlandse films.

avatar van Wouter

Jammer dat er zo weinig met het leuke idee wordt gedaan.

avatar van neo

neo

leuk idee en naar mijn mening ook nog redelijk uitgewerkt. gewoon een sympathieke film. de leukste scenes waren die met victor low (jan fikkie), huub stapel en natuurlijk die met peer mascini. 3 sterren

avatar van Armin

Armin

Leuk gegeven, maar weer op een typisch Nederlandse manier uitgewerkt. Zwak. **

avatar van gotti

Inderdaad een erg leuk verhaaltje, maar net als een paar andere hier op de site is er naar mijn mening veel te weinig mee gedaan. Heel erg leuk dat je vrienden kan huren maar na 5 keer had ik het wel gezien. 2,5*

avatar van Sjaak

Sjaak

Een tegenvaller. Ik had hem voor een paar euro bij de grote muziekboer op de kop getikt.. Voor mijn gevoel waren dat al een paar euro teveel.

Slecht acteerwerk, Langdraderig.. Flauw!

avatar van FisherKing

FisherKing

Nadja Hüpscher vond ik bar slecht acteren. Het leukste vond ik de soap tussendoor "het kan vriezen, het kan dooien". 2.5*

avatar van titan

titan

FisherKing schreef:

Nadja Hüpscher vond ik bar slecht acteren.

Inderdaad, haar neppe Rotterdamse accent was ook al verschrikkelijk (en ik kan het als geboren en getogen Rotterdammer weten!).

avatar van Quido

Quido

Toch een mindere Terstall film. Zoals iedereen al zegt is het idee leuker dan de film. Hier en daar wel een leuke scene maar over het algemeen niet beter dan gemiddeld. Het acteerwerk in de soap vond ik wel geweldig (leuk)! 2.5*

erg vermakelijke film!

avatar van Reinbo

Vreemd al die matige reacties op deze film. Ik vind hem ronduit brilliant. geweldig idee, mooie art direction en heerlijke droogkomische dialogen 4,5*. een van mijn favoriete Nederlandse films. Toppertje!

Marvin

ok, ik herzie mijn matige reactie:

Dit is zeker de beste nederlandse film die ik tot nu toe gezien heb (en dat zijn er nogal wat!) 4,5*!

Marvin

PS: hij lag voor 2,99 op DVD bij de freerecord in de schappen, helaas uitverkocht en niet meer te bestellen

avatar van Wolverine

Wolverine

Nog eens bekijken vandaag op video. Originaliteit en humor van de bovenste plank.

Slecht acteerwerk? Wellicht de opzettelijke link naar de heerlijk overdreven saus soap die erin zit.

avatar van 93.9

93.9

Erg originele film, die soms hele slechte en soms heel aardige scenes bevat.

avatar van Wolverine

Wolverine

Reinbo schreef:

Denk dat velen het brilliante niet waarderen of het cynische gewoonweg niet zien.

avatar van Sikoefietall

Sikoefietall

geweldige film! heb hem stoned met een vriend en mijn vriendin gekeken, heb met volle teugen zitten genieten, pracht film! zo lekker droog, heb volgvens mij elke scene gelachen! 4*

avatar van Thomassio

Thomassio

Ik vond het idee erg origineel en grappig, maar de film daarentegen vond ik juist niet grappig. Het verbaaste mij zelfs toen ik hierboven las dat het een komedie is. Het was een beetje "simpel". Het einde had ik ook geen twist, het was allemaal te voorspelbaar.

Kortom het viel me tegen. Kijken wel waard, maar als je wilt echt wilt lachen kan je beter een andere film kijken.

avatar van Conquest

Conquest

Beetje een flauwe film. Het idee wat betreft het verhaal is leuk, maar er had meer uitgehaald kunnen worden. Zo was het aantal keren dat hoofdpersoon Alfred zelf werd 'verhuurd' gewoon te veel, waardoor het al die keren zo oppervlakkig bleef. Jammer. Beetje eentonig dus. Verder wel aardig geacteerd en zoals gezegd een origineel verhaal.

avatar van Reinbo

Vannavond op TV. Brilliante komedie van Eddie (Simon) Terstall. Let vooral ook op de leuke art direction en de zeer geestige soap persiflage.

avatar van Waku

Waku

Ik was nieuwsgierig geworden door de recensie van de veronicagids.

veel sterren en alleen maar hulde.

Helaas, na het zien van de komedie kan ik die mening niet delen.

Rent A Friend is een zwakke nederlandse komedie geworden waarin er weinig valt te lachen.

Het houterige acteerwerk doet de film nog het meeste de das om.

Het idee is geniaal maar de uitwerking een drama.

avatar van Reinbo

Dat 'houterige' acteerwerk is juist onderdeel van het concept (de soap die op de hak wordt genomen) Daarin schuilt juist erg veel van de droge humor.... Jammer dat veel mensen dat niet oppikken.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ben eigenlijk best wel verbaasd door al die redelijk negatieve reacties hier. Vond dit persoonlijk één van de leukste en meest hilarische Nederlandse speelfilms die ik tot nu toe heb gezien. Geweldig idee, maar wat mij betreft ook geweldig uitgewerkt.

Te beginnen bij de schitterende personages en vertolkingen. Marc van Uchelen speelde een briljante hoofdrol (hij deed me af en toe wat denken aan een mix tussen Marcel Hensema en Steve Carrel). Verder zat de film vol briljante bijrollen van Duitse voetballiefhebber Peer Mascini, kakker Victor Löw en natuurlijk Huup Stapel en Ariane Schluter als het hilarische ruziënde stelletje.

De humor in de film was ook uitstekend, met goede dialogen en heerlijk dik aangezette personages. Verder zat de film vol leuke camera- trucjes en (onschuldige) visuele effecten, had een uitstekend sfeertje en tevens prima muziek van Sumedi. En ik heb me een keertje niet gestoord aan Hüpscher.

Behoorlijk ondergewaardeerde film, als je het mij vraagt. Ik vond het in ieder geval één van de leukste Nederlandse die ik ken. Vond 'm zelfs leuker dan de film die Terstall hierna maakte. Maar die mening deel ik volgens mij maar met weinig mensen hier.

Voorlopig 4 dikke sterren voor Rent-a-Friend!

avatar van FisherKing

FisherKing

Oei, dat wordt een flinke opwaardering. Prachtige, briljant vormgegeven, parodie met een goed en komisch verhaal.

Reinbo schreef:

Inderdaad, en die briljante vondst tussendoor van "Het kan vriezen, het kan Dooien" oftewel HKV HKD

En de hilarische reclameborden op de achtergrond.

Prachtig werk van Marc van Uchelen, die hier maar eens bewijst, wat een veelzijdig acteur hij is.

Maar de rest van de cast mag er ook zijn. Groeibriljant die sporen vertoont van het beste van Warmerdam en Jacques Tati (Playtime).

Een flinke verhoging volgt. 4*

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Geweldig, die parodie op GTST incluis het foute soapacteren. Was toch heus wel duidelijk dat het 'slechte acteerwerk' in die soapscenes zo bedoeld was. En juist het over de top acteren in de scenes daar omheen, maakt duidelijk dat het 'echte leven' vaak net zo soapachtig is, waarin mensen zich vooral onecht gedragen. Ik vind het juist wel gedurfd, deze aanpak.

Kortom, ik kan me volledig bij Chainsaw aansluiten.

P.S.- Mooiste citaat:Je begint in soaptaal te praten!

avatar van partysander

partysander