• 9.371.106 stemmen

Met onder meer: Aleksandr Yatsenko en Artur Povolotsky

Gesproken taal: Russisch

Releasedatum: 21 augustus 2003

Plot Shik

Drie middelbare school jongens wonen in een plaatsje bij de Zwarte Zee. Ze hebben een gezamenlijke droom: hun saaie geboorteplaats ontvluchten en uitvinden wat de zin van het leven is... Op een dag als zij een grote stad aan de kust bezoeken zien zij een Gucci pak in een etalage hangen en ze fantaseren hoe anders het leven zou zijn als zij alleen maar dat pak zouden bezitten.

avatar van Freud

Freud

Een film zoals er al heel veel zijn gemaakt, erg charmant en voorspelbaar. Sommige scenes (vooral die tussen de oudste jongen en zijn vader) steken ver uit boven dit gemiddelde, die zijn bijna meesterlijk, maar het totaal blijft slechts een leuke film die niet lang bijblijft. Spijtig.

avatar van zip

zip

het is lang geleden dat ik nog zo een orginele, grappige, ontroerende en vooral pretentieloze film heb gezien. Hij heeft een kinderlijke sprookjessfeer in zich en tegelijkertijd erg droevige realistische ondertonen. de karakters zijn uiterst charmant, maar toch eigenwijs gebracht. (de kleermaker trof alles) Ook de beelden zijn pareltjes en brengen je helemaal in zomersfeer. Hier: een eervolle vermelding voor de mooie viswinkel, ik maak me alleen zorgen over de lijdensweg van de arme vissen

avatar van Eyesolation

Eyesolation

Vond Luna Papa toch beter dan deze, maar de film is best te genieten.

avatar van gotti

Minder dan Luna Papa, die briljant was tot tien minuten voor het eind. Het probleem van Shik zit hem vooral in het matige scenario. Vreemde keuze's, hap-snap verhaaltjes die zo weer over zijn en weer een einde die een nare nasmaak achterlaat. Jammer dat ook deze Khudojnazarov niet écht weet te bekoren.

avatar van otherfool

otherfool

Lauwe film met vooral oervervelende adhd personages die rechtstreeks uit een jumpstyleles leken te zijn getrokken. Verhaal wist geen moment te raken of te boeien en hoewel de Zwarte Zee er mooi bij ligt deel ik vanwege de ergernis toch maar 1 sterretje uit...

avatar van Pure

Pure

ADHD hebben deze infantiele pubers zonder meer, maar toch staan ze garant voor een leuk schouwspel. Eenvoudig filmpje met erg fraai camerawerk overigens.

avatar van ghostman

ghostman

Mooi filmpje van Bakhtyar Khudojnazarov !

Shik (2003)

avatar van Baggerman

Baggerman

De drie jongens zijn een stel onnoemelijk irritante gasten en ik had veel moeite om me met ze te identificeren. Ik vond ze vooral ergerlijk en vervelend. Net als otherfool boeide het me totaal niet wat er van ze zou worden. Alleen voor 'de Stomme' had ik nog wel wat sympathie, maar laat hij nu juist doodgestoken worden, grrrr!

De beelden van de Krim en het leven daar (denk ik) zijn wel fraai en het camerawerk zeer degelijk. Dit maakt de film toch nog genietbaar en het bekijken waard. Die kleermaker/vader van één van de jongens is wel de dubbelganger van Klaus Maria Brandauer, zeg!