• 9.505.854 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 3 september 2026

• Bioscoop Te zien in 7 bioscopen

Plot Histoires Parallèles

Op zoek naar inspiratie voor haar nieuwe roman bespioneert Sylvie haar buren aan de overkant van de straat. Intussen doet ze beroep op de jongere Adam om haar te helpen met haar dagelijkse bezigheden. Ze weet nog niet dat hij haar leven en werk volledig op zijn kop zal zetten en dat de fictie die ze verzint haar realiteit zal inhalen.

avatar van mrklm

mrklm

Met belangrijke rollen voor Vincent Cassel, India Hair en een bijrol voor Catherine Deneuve is deze pretentieuze arthouseversie van Rear Window een verspilling van toptalent. Huppert speelt een ernstig zieke schrijver die haar fantasieën over drie foley-artists in een naburig appartement als inspiratie gebruikt voor haar nieuwe roman. Haar dochter [India Hair] huurt een thuisloze man [Adam Bessa] in een oogje in het zeil te houden en haar moeder te helpen bij huishoudelijke klussen. Het scenario mixt fantasie en werkelijkheid, maar ook voor de personages wordt de scheidslijn tussen feit en fictie steeds vager. Traag, verwarrend en misleidend met een teleurstellende ontknoping.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Asghar Farhadi’s "Histoires Parallèles" is een intrigerend drama waarin observatie, verlangen en verbeelding voortdurend in elkaar overvloeien. De regisseur bouwt met grote precisie een web van parallelle levens, terwijl Isabelle Huppert, Virginie Efira, Vincent Cassel en Pierre Niney sterke, genuanceerde vertolkingen leveren. De Parijse setting krijgt iets beklemmends: achter elk raam schuilt een verhaal, maar niemand bezit de volledige waarheid. Farhadi toont hoe fictie de werkelijkheid kan vervormen en hoe verlangen ongemerkt in obsessie verandert. Dankzij de intelligente structuur, subtiele spanning en morele dubbelzinnigheid blijft "Histoires Parallèles" nazinderen. 3/5

avatar van starbright boy

Tegenvallende Fahradi. Juist het sterkste punt uit zijn topfilms (het script) valt hier nogal tegen en is vooral geforceerd en vaak vergezocht. Fahradi is wel erg goed in het handelen van meerdere mysteries in de film en dat in kleine stapjes prijsgeven, waardoor de film wel de aandacht bleef vasthouden. maar voor mij was het vooral een film die verkruimelde als je er na de film over gaat denken.

avatar van pampelonne

pampelonne

heel traag, heel slaapverwekkend dit verhaal

ik had me verheugd op Huppert en Cassel!

maar helaas, viel mij erg tegen.

deze film duurt ook veel te lang, twee uur was voldoende geweest.

wat mij ook stoorde was het op en neer springen in de tijd.

het bleef een puzzel, wat was fictie en wat was de realiteit?

Film viel tegen. Erg traag en soms wat verwarrend tussen realiteit en verbeelding. Wel mooie rollen van de hoofdrolspelers.