• 9.456.393 stemmen

Biao Ren: Feng Qi Da Mo (2026)

Actie / Drama | 126 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Blades of the Guardians: Wind Rises in the Desert / Blades of the Guardians / Biao Ren / 镖人

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Woo-Ping Yuen

Met onder meer: Jing Wu, Nicholas Tse en Jet Li

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Biao Ren: Feng Qi Da Mo

Gehuurde strijders, bekend als Escorts, beschermen doelwitten, criminelen tegen wie de regering een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd. Aan de vooravond van burgerlijke onrust in de laatste jaren van de Sui-dynastie, krijgt een regering van angst en terreur de macht in China en ontstaan er gevoelens van haat en vijandschap onder sommige mensen. Een premiejager genaamd Dao Ma reist met zijn driejarige zoontje Xiao Qi. Op een dag accepteert hij een missie waarvoor hij naar de stad Chang'an wordt geleid.

Zhi Shi Lang

He Yixuan

Ms. Yanzi

Shuang Tou She / Double Head Snake

Mrs. Yuchi

avatar van schumacher

schumacher

Je moet er voor zijn, zitten goede stukken in maar tis natuurlijk altijd hetzelfde en duurt te lang.

avatar van dhrdeen

dhrdeen

De gevechten zelf zijn goed, maar de hele rompslomp eromheen is erg saai.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiefilm. Het verhaal is wat onsamenhangend en kijkt niet prettig weg. De film bevat te veel personages die allemaal hun introductie nodig hebben. Als kijker boeit het op een gegeven moment bijna niet meer wie nu wie is. De film moet het daarom vooral hebben van de actiescènes en dat is ook het grote pluspunt van de film. De gevechten zien er natuurlijk uit zonder al te veel CGI en greenscreen. Dat geeft een beetje een Chinese jaren 80 vibe. Visueel zit de film ook sterk in elkaar met fraaie beelden en mooie aankleding. Jammer van het verhaal. 3.0

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Ik heb ervan genoten. Gave gevechten en bloediger dan ik had verwacht. Ook een kleine rol voor Jet Li.