• 9.484.276 stemmen

Geregisseerd door: George Jaques

Met onder meer: James Norton, Bella Ramsey en Neil Patrick Harris

Releasedatum: 13 augustus 2026

Plot Sunny Dancer

Ivy is allesbehalve blij wanneer ze gedwongen wordt naar een zomerkamp te gaan voor jongeren die getroffen zijn door kanker. Ivy is zelf in remissie, een periode waar ze hard voor heeft gewerkt. Haar scepsis zorgt ervoor dat ze het "Chemo Camp" zowel tenenkrommend als walgelijk vindt. Maar eenmaal aangekomen vindt ze onverwachte vrienden in een groep buitenbeentjes en beleeft ze een zomer die ze nooit zal vergeten.

avatar van mrklm

mrklm

De ouders [James Norton, Jessica Gunning] van de 17-jarige kankeroverlever Ivy [Bella Ramsey] brengen haar naar een kamp voor lotgenoten. Via haar kamergenote [Ruby Stokes] maakt ze nieuwe vrienden, maar na een misstap verplicht kampleider Patrick [Neil Patrick Harris] haar tot gesprekken met haar kamppsycholoog [Jasmine Elcock]. Volwassenwordingsdrama heeft weinig inhoudelijke verrassingen, maar het energieke, authentieke spel van de vriendengroep maakt indruk en vooral Ramsey en Stokes maken indruk in de meer emotionele scènes. Erg grappig, erg ontroerend en nooit sentimenteel. Opgedragen aan familieleden van de voltallige cast en crew die zijn overleden aan kanker.

avatar van Capablanca

Capablanca

Misschien is het meer een puberfilm en daarom niet helemaal aan mij besteed. Ik werd in elk geval een beetje moe van die gemaakte vrolijkheid.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Geen super hoogstaand filmpje, wel gewoon amusant en lief genoeg. Typisch coming-of-age narratief en zomers sfeertje, met de kleine 'afwijking' dat het zich op een zomerkamp voor jongeren met kanker afspeelt, en enkele van de personages geen lang en rooskleurig leven tegemoet kijken. Dat houdt de film niet tegen om grotendeels luchtig en grappig te proberen zijn - de humor is veelal aan de flauwe kant, maar soms ook wel echt oprecht leuk. Bella Ramsey is erg leuk, maar ook de zijpersonages komen met momenten goed uit de verf. Alleen Neil Patrick Harris was nu niet per se nodig geweest, had even goed een minder bekende acteur in die rol mogen zitten. Kan hem altijd moeilijk heel serieus nemen buiten How I Met Your Mother.

Uiteindelijk zit er weinig stuwkracht in de film om er een hele boeiende zit van te maken, en de twist op het einde zie je enerzijds wel aankomen, en voelt langs de andere kant ook nodeloos deprimerend om deze grotendeels 'lichte' film mee af te sluiten.

Kortom, niets nieuws onder zon, maar niet elke film hoeft het wiel opnieuw uit te vinden natuurlijk. Aangenaam voor een keertje.

3*.