• 9.373.593 stemmen

The Carman Family Deaths (2025)

Documentaire / Misdaad | 90 minuten

Genre: Documentaire / Misdaad

Geregisseerd door: Yon Motskin

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Carman Family Deaths

Nathan Carman is een jongeman die na een vistripje met zijn moeder Linda voor de kust van New England een week overleeft op een reddingsvlot terwijl zijn moeder vermist is op zee. Het incident hernieuwt de aandacht voor de onopgeloste moord op Carmans rijke grootvader jaren eerder, wat leidt tot een mediahype, een oorlog om een ​​enorm familiefortuin, meerdere onderzoeken en uiteindelijk federale aanklachten tegen Carman voor moord op volle zee. Met toegang tot familie, vrienden en rechercheurs verkent de film mysteries over familie, hebzucht, perceptie, geestelijke gezondheid en de onvoorspelbare geest van een raadselachtige jongeman.

avatar van charmie

charmie

Dat zag ik echt niet aankomen: wat een drama.

avatar van stinissen

In mijn ogen was hij zeker schuldig , kijk zelf en oordeel op het einde lost alles zich op.

avatar van rep_robert

stinissen schreef:

Vond het maar matig. Het zijn enkel en alleen onderbuikgevoelens. En dat betekent dus helemaal niets.

avatar van schumacher

schumacher

Leuke docu/verhaal.

Dat die kerel schuldig is? Dat is overduidelijk al heb ik het vermoeden de moeder het wist dat die zijn Opa heeft omgelegd. Die kerel is duidelijk gestoord & dan zelfmoord plegen? Uhu. Dat is hoe ik het zie, is sowieso schuldig, zijn verhaaltjes slaan echt nergens op.

avatar van lang pee

lang pee

Ik zie een hoop true crime op ID Investigation en Play crime, en daar heb ik er al veel betere gezien. Nogal traag en kon mij maar matig boeien...

Zo schuldig als maar kan zijn...

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1983 stemmen

Er is helemaal geen bewijs van de schuld van Nathan. De rechercheurs vinden zijn gedrag vreemd zonder zijn autisme in beschouwing te nemen. Nathan werd als kind onbegrepen en zelfs tegen zijn wil in een gesticht gestoken, maar wat voor reden zou hij gehad hebben om zijn opa te doden die hem uit het gesticht haalde en hem financieel onderhield? Als hij schuldig was, is de zaak met zijn dood opgelost maar als hij onschuldig is dan werd hij door de familie en 'justitie' de dood in gejaagd. Hoe dan ook is dit een tragische zaak.

avatar van mrklm

mrklm

In 2016 werd de 22-jarige Nathan Carman na een zoektocht van ruim een week levend gevonden in een reddingsbootje op de Atlantische Oceaan. Waar was moeder Linda gebleven? Jaren later werd Nathan pas aangeklaagd op verdenking van moord op zijn moeder. Daarbij werd ook een link gelegd met de onopgeloste moord op Nathans steenrijke grootvader, die in 2013 in zijn huis werd doodgeschoten. Een niet te onderschatten belemmering in de strafzaak is Nathans autisme, waardoor hij aantoonbaar anders denkt en anders handelt dan “gewone” mensen. Een intrigerend mysterie waarin experts tot tegenstrijdige conclusies komen, maar waarbij je ook twijfelt aan de betrouwbaarheid van de geïnterviewde familieleden – en dat zijn er slechts een paar. Het grootste probleem is dat de zaak na een half uur grotendeels uit de doeken is gedaan. Het enige wat dan nog ontbreekt, is de tragische ontknoping.