• 9.377.861 stemmen

Halloween Horror Tales (2018)

Drama / Horror | 77 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Jeff Kirkendall

Met onder meer: Melissa Heflin, Bruce G. Hallenbeck en Deana Enoches

Plot Halloween Horror Tales

Horror-anthologiefilm bestaande uit vier verhalen. 'Die Laughing' gaat over een psychotische clown die een jonge vrouw stalkt. In 'The Horror Hostess' krijgt een horroractrice meer dan waar ze op gerekend heeft als ze geïnterviewd wordt door een presentatrice van een praatprogramma op televisie. 'The Bad Flower' volgt een zonnebloem die wraak neemt op een vrouw die er chemicaliën op heeft gespoten. En het laatste verhaal, 'The Hunt', ziet hoe een agent van de FBI een reeks brute moorden onderzoekt in een kleine stad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Voorspelbaar slecht.

Regisseur Jeff Kirkendall is de collega van Mark Polonia en dus hoef je weinig van deze film te verwachten, maar een anthologiefilm met het thema Halloween wilde ik nog wel een kans geven. Achteraf had Polonia zelf deze film ook wel onder handen kunnen nemen, want de twee namen lijken qua stilering enorm op elkaar.

Die Laughing (1,0*). Er wordt geprobeerd een leuke wending op te zetten en de clown is best vermakelijk, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan een goedkoop segment met slecht doordachte cinematografie en een spanningsloos verhaal. De moorden blijven altijd buiten beeld en zelfs de korte duur wil niet meezitten om hier meer uit te halen.

Horror Hostess (1,0*). Hier moet ongeveer het slechtst mogelijke acteerwerk inzitten, ik ga er in ieder geval vanuit dat Kirkendall niet meer dan één enkele take heeft opgenomen voor alle scenes. Leuk is het fragment waarin de film van de geïnterviewde Rebecca Blaze wordt getoond, helaas is dat een fictief stukje in wat verder de werkelijkheid moet vormen en daar is geen doorkomen aan.

The Bad Flower (1,0*). Een uniek concept wil nog op wat punten rekenen, maar de uitwerking laat zich uiteraard raden. Wat bloemetjes tegen deuren, mensen en grasvelden aangooien is dan ook alles wat Kirkendall in zijn arsenaal heeft. Soms worden zelfs precies dezelfde beelden gebruikt om een bepaalde scene op te bouwen. Lui en goedkoop.

The Hunt (0,5*). Halloween Horror Tales kent met The Hunt in ieder geval nog een grote verliezer, vooral omdat het gewoon nergens over gaat. Slecht geacteerd (wie zal ooit geloven dat het hoofdpersonage voor een agent moet doorgaan), lelijk in elkaar gezet en vooral matig doordacht qua inhoud. Het zou me verbazen als iemand daadwerkelijk iets kan halen uit dit segment.

Bij elkaar komt dat neer op een welverdiende 0,88* gemiddeld, afgerond naar boven. Ik heb deze film speciaal laten toevoegen zodat ik er eindelijk een cijfer aan zou kunnen toekennen, achteraf bleek dat ik natuurlijk niets had gemist. Een makkelijke afrader dus. Van het thema Halloween is trouwens alleen in de titel sprake.