Close Your Eyes Hind (2025)
Nederland
Geregisseerd door: Amir Zaza
Met onder meer: Patel Akkad, Sundus Albashash en Mohamad Akkad
8,6 (51)
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
5 februari in één bioscoop (Arnhem)
Plot Close Your Eyes Hind
Te midden van de oorlog in Gaza zoeken Hind Rajab (6) en haar familie een veilig heenkomen. Maar hun vlucht wordt abrupt gestopt door een Israëlische tank die zonder waarschuwing het vuur opent. Wanneer Hind alleen met haar nichtje de aanval overleeft, vinden ze troost bij elkaar en dromen ze hardop over een toekomst die steeds verder weg lijkt.
Ajax&Filmfreak
Zeer intense film over de moord op Hind Rajab.
Free Palestine 🇵🇸.
R.I.P Hind Rajab
Deze film is op het moment gratis te zien op NPO start.
mikey
Sterke film over de weerzinwekkende moord op Hind begaan door het moorddadige IOF. 🇵🇸
Hannibal
Niets toe te voegen aan de commentaren van Ajax&Filmfreak en mikey. Ik kan er zelf de woorden niet meer voor vinden die de lading kunnen dekken voor deze smerige genocide. Hind was één van vele.
mcdaktari
Ik heb net deze korte film van 30 min. op NPO start gezien. Heftig filmpje. Je zou toch denken dat als er iemand van een genocide geleerd hebben het de Joden wel zouden zijn, maar ze zijn geen haar beter. Het is onvoorstelbaar dat daar niet ingegrepen wordt.
mikey
mcdaktari
Ik neem toch aan dat je wel begrijpt wat ik bedoel, of niet??
Hannibal
Ik neem toch aan dat je wel begrijpt wat ik bedoel, of niet??
Woorden doen ertoe, en dit maakt het verschil of je een antisemitische opmerking maakt of niet.
mcdaktari
Altijd dat gezeik over antisemitisme
Movsin
Hier wordt ge stil van... en ook woedend.
Het onmenselijke dat zich in Gaza afspeelt kan geen aangrijpender voorbeeld krijgen.
Het beeld van het meisje, smekend om hulp, zal nog lang blijven hangen.
neo
Aardige film, vooral zeer goed gemaakt met relatief beperkte middelen, weliswaar wel met meer financiele steun dan een gemiddelde soortgelijk korte film, wegens het morele aspect en in de inzet om iets humanitairs te verbeelden. Dit alles drijft op begrijpelijk emoties, maar die spelen voor mij geen rol. Ik kan zou ook met gemak 10 seconden aan Gaza misere op een journaal van 5 sterren voorzien, wat ik uiteraard niet zal doen.
MisterPink
Alsof de Holocaust bedoeld was om van de Joden 'betere mensen' te maken.
Begrijp jezelf wel wat je zegt?
mcdaktari
Alsof de Holocaust bedoeld was om van de Joden 'betere mensen' te maken.
Begrijp jezelf wel wat je zegt?
Maar zo bedoel ik dat niet. Maar hoe je het ook zegt er is altijd wel één of andere zeikerd die wat te mauwen heeft
MisterPink
Dan moet je het anders formuleren of niet zo schijtlollig reageren.
MisterPink
Dat je een antisemitische opmerking maakt moet je helemaal zelf weten.
MisterPink
Goed dan de film. Ondanks het lage budget ziet er nog redelijk gelikt uit. De explosie van de ambulance is spectaculair te noemen. Michael Bay zou het niet beter doen. Jammer alleen van het exploitatiegehalte en de vrije invulling van de feiten op het einde.