• 9.374.112 stemmen

Ballad of a Small Player (2025)

Drama / Thriller | 101 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Edward Berger

Met onder meer: Colin Farrell, Tilda Swinton en Fala Chen

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ballad of a Small Player

De gokker Lord Doyle leidt een teruggetrokken bestaan in Macau. Het feit van onder de radar te leven heeft veel te maken met zijn verleden en met name de vele schulden die hem boven het hoofd hangen. Op een dag ontmoet hij een gelijkgestemde ziel die misschien zijn redding kan betekenen.

Dao Ming

Cynthia Blithe

Adrian Lippett

Casino Manager

Royale Casino Receptionist

Royale Casino Assistant Manager

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit moet wel bijna een goeie film worden als ik de trailer zo zie. En Colin Farrell doet het inderdaad goed in deze rol wat ik er van zag. Maar dat hij kan acteren wist ik inmiddels.

avatar van Serpicos

Serpicos

Saai.

avatar van scorsese

Redelijke film over een professionele gokker die een paar dagen de tijd heeft om een schuld af te betalen. Het verhaal en de personages hebben weinig om het lijf en allemaal al eens eerder gezien. Wel ziet het er allemaal stijlvol uit en Colin Farrell doet het prima. Ook vormt Macau een welkome afwisseling voor Las Vegas. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van schumacher

schumacher

Beetje rare film, hangt wat met ogen & haken aan elkaar, niet meteen realistisch ook.

Nipte 3, meer kan ik echt niet geven.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Net gezien en de film was net zo goed als ik verwacht had. Als Colin Farrell hier geen Oscar voor wint dan wint ie hem nooit meer. Verwacht geen aktie in deze film maar gewoon een prima verhaal over een gokverslaafde Lord Doyle. Deze rol speelt Colin Farrell echt perfect. Voor zijn rol in "The Banshees of Inisherin" was hij genomineerd voor een Oscar, maar ik vind hem in deze "Ballad of a Small Player" toch wel beter dan in die vorige. De film wordt hier saai genoemd, maar ik vond het alles behalve saai. Ik denk dat als je dit genre niks vind, dan noem je het misschien sneller saai. Of iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeur. Ik heb me in ieder geval heel goed vermaakt met "Ballad of a Small Player".

avatar van tbouwh

tbouwh

Amper een jaar na het claustrofobische Conclave voelt Edward Bergers Ballad of a Small Player bijna als een goedmakertje. De binnenkamers van het Vaticaan zijn ingeruild voor de weelde van Macau, waar neonkleuren en een replica van de Eiffeltoren gelukszoekers op de casinostrip toelachen. Toch bevindt de zelfbenoemde Lord Doyle zich dichter bij de hel dan bij de hemel. En dat is ook direct waar het wringt: bij deze opzichtige allegorie is geen scherpe blik nodig om de spiraal van zelfvernietiging te doorgronden.

verder lezen

avatar van Mickey b

Mickey b

Weet niet of je deze film nu geniaal of waanzin moet noemen. Visueel zeer sterk en sfeervol in beeld gebracht verhaal over een gokverslaafde op de rand van een inzinking. De film slaagt er in om het allemaal zo abstract te brengen dat je meegaat in de gedachtengangen van een gokverslaving (hoewel ik dus absoluut niet weet hoe dit voelt). Vind het wel sterk geacteerd van Colín Farrel. En de gecreëerde sfeer verheft deze film tot iets unieks, dus geniaal of waanzin…

Zal niet voor iedereen zelfde effect hebben, maar zelf vond ik deze wel geslaagd in die opzet.

avatar van Amator

Amator

Prachtige shots in de kleurrijke casinostad Macau. Farrell speelt zijn rol uitstekend, maar het verhaal blijft veel te oppervlakkig. De film moet het hebben van de cinematografie en bombastische muziek. Er is op dat gebied te veel moois voor een onvoldoende, maar het plot laat veel liggen. Ook wordt niet duidelijk / in het midden gelaten of de momenten met Dao Ming een hallucinatie waren of echt, wat ik persoonlijk jammer vond omdat ik niet hou van dingen laten gebeuren in een film die zich alleen in het hoofd van iemand afspelen.

avatar van james_cameron

Kees Van Kooten ziet er nog goed uit op zijn oude dag zeg! O nee, het is 'm toch niet. Visueel indrukwekkend maar inhoudelijk nogal dunnetjes, dit oppervlakkig uitgewerkte drama over een aan lager wal geraakte gokker (Colin Farrell) die in Macau onverwachts de kans van zijn leven krijgt. Qua toon stuitert de film heen en weer tussen komedie en tragedie, met hier en daar uitstapjes richting gestileerd magisch realisme (Tilda Swinton lijkt hier zo weggelopen te zijn uit een Wes Anderson-film). Dat klinkt nogal rommelig, en dat is de film dan ook. Niet saai en bij vlagen betoverend mooi qua camerawerk en belichting, maar uiteindelijk weinig memorabel.

avatar van lang pee

lang pee

Na de twee pareltjes, Conclave en Im westen nichts neues van Berger, had ik hier veel van verwacht, maar wat een enorme tegenvaller. Zijn vorige twee kregen van mij allebei een 4,5, ik vond ze schitterend.

Er zal wel één of andere prachtige boodschap achter zitten, maar dit Vegas van Azie en een verslaafde gokker kon mij totaal niet boeien.

Moet zeggen, ik ben absoluut geen gokker, maar ben enkele keren in Vegas geweest, en moest toch telkens vaststellen, dat ik iets meer dan gepland in de gokautomaten had gestoken.

Niet dat Farrell slecht was, maar een Oscar zou ik hem er zeker niet voor geven, dan vond ik hem in de schitterende film "The banshees of inisherin" toch een pak sterker.

Met deze film win je geen prijzen, en terecht....

avatar van mrklm

mrklm

Gestileerde tragikomedie over een dwangmatige beroepsgokker [Colin Farrell] die zijn grote schulden bij meerdere partijen alleen kan vereffenen door grote risico’s te nemen in een casino in Macao, waar zijn reputatie hem (nog) niet voorbij is gesneld. Eén van de schuldeisers is een Blithe [Tilda Swinton], die zo haar eigen trucjes heeft om gemakkelijk aan geld te komen. Sets, kostuums en camerawerk zijn prachtig en Farrell maakt indruk met zijn intense spel, maar het is moeilijk om sympathie op te brengen voor iemand die alleen leeft voor het grote geld. Meer een lust voor het oog dan voor de geest.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Inderdaad stylistisch een fraai vormgegeven film, met ingehouden maar degelijk acteerwerk van Farrell en anderen. De film is nogal moeilijk om te plaatsen tussen komedie, drama of een aziatische ghost story. Inhoudelijk een beetje aan de karige kant, met de sfeer zit het echter wel goed en de morele boodschap is duidelijk.

avatar van Erik70

Erik70

F.Jacobse op zijn ouderlijke dag als gokker zou je denken maar geweldige film zeg...Colin verdient zeker een oscar voor deze rol.

Zeer vreemde film. het bevreemdende sfeertje maakt dit echter nog geen goede film. Verre van zelfs.

Het had bij momenten wat weg van "fear and loathing in Las Vegas" . Al had die nog een campy and cheesy aura over zich. Dat ontbeert deze film echter. Het schiet stuurloos alle kanten uit en op het eind vraag je jezelf af: "naar wat heb ik nu zitten kijken?".

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ja indd bevreemdend sfeertje, hinkel ook op 2 gedachten van wat ik er nu van moet vinden, de sfeer vond ik top, het verhaal eerder raar, verder wel goed geacteerd.

avatar van kloenie

kloenie

Ik kom er niet door heen. Drie etappes van 15 minuten bezig, vaak late avond , dus 45 minuten, zag net nog een uur...Nee dank je.

Prima Farrell trouwens,maar het verhaal gaat mijlenver langs mij heen. Oer oer saai.

avatar van Pim1993

Pim1993

Farrell speelt geweldig en het ziet er allemaal mooi en creatief uit. Helaas is het allemaal te traag en niet bijster vermakelijk. Dappere poging.