• 9.371.495 stemmen

Thriller | 93 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: David Cocheret

Met onder meer: Yannick Jozefzoon, Kay Greidanus en Matthijs van de Sande Bakhuyzen

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Full Moon

Vier vrienden van in de dertig gaan nog één keer los tijdens een Thaise vakantie vol seks, drugs en feestjes. Als na een wilde ‘Full Moon Party’ het lichaam van een jonge vrouw aanspoelt, zijn de vier beste vrienden de hoofdverdachten. Wat een onbezorgde feestvakantie had moeten zijn, verandert al snel in een gruwelijke nachtmerrie.

avatar van Shadowed

Shadowed

Nederlandse avonturenfilm die na een stabiel verloop volstrekt uit de bocht schiet in de laatste 10 minuten. Regisseur David Cocheret had namelijk voor een lange tijd de juiste toonzetting te pakken en kan daarbij rekenen op degelijk acteerwerk van zijn castleden. Erg spannend is Full Moon nergens, maar de inhoud brengt genoeg tempo en gebeurtenissen om niet te vervelen. De Thaise achtergrond zorgt bovendien voor een fijne, zonnige sfeer die goed wordt benut. Rondom de finale is er echter plots de drang om allerlei plotwendingen in het geheel te gooien, waarbij de castleden meer in een theatrale hoek worden gedrukt. Dat werkt vervolgens allesbehalve (dramatisch geacteerd) en vernietigt bovendien het gebalanceerde genrewerk dat daarvoor werd uitgewerkt.

avatar van schram101

schram101

De eerste 5* zijn alweer binnen. De cateraar van de filmset dit keer of toch gewoon de vrouw van de cameraman?

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Is er al een datum voor VOD bekend?

avatar van schram101

schram101

Hihi ik vond dit toch best vermakelijk nog. Verre van hoogstand of origineel al maakt het Nederlands het dat nog wel een beetje. Vanavond laat opgezet en kon m’n ogen zowaar prima open houden. Ik waardeer de durf van de regisseur. Hoewel inhoudelijk nauwelijks vergelijkbaar veel beter dan Invasie.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog goeie thriller van Nederlandse bodem, met een cast die voor mij onbekend was, maar het gewoon goed deed.

avatar van hans blieb

hans blieb

Best wel goed voor nederlandse begrippen, al moest ik wel vaak de ondertiteling voor doven en slechthorende aan zetten [oerwoudgeluiden]

avatar van Waku

Waku

Setting op het thaise eiland is zeker fraai. De beelden zien er dan ook daadwerkelijk exotisch en broeierig uit. Dat doet de film goed. Helaas wordt er zoals vaker in Nederlandse films matig geacteerd. Soms is er een opleving maar over algemeen is het niet best. Jammer. 2.5*

avatar van coumi

coumi

Redelijk, in elk geval een stuk beter dan die andere Volle Maan film uit ons kikkerland(dat gedrocht van Neijenhuis uit 2002). Goed opgebouwde thriller,. gericht op een jong publiek. Met sterk spel van met name Greidanus, en Bakhuyzen in een andere rol dan we van hem gewend zijn. Laatste 10 minuten gaat het fout met een aantal verrassende wendingen die niet lekker aanvoelen. Ben je op zoek naar een mystery waar de puzzelstukjes aan het slot perfect in elkaar vallen, dan moet je deze toch beter overslaan. Ook wel raar dat uitgerekend uit ons land een film komt die zoveel gelijkenissen toont met het wereldberoemde Joran van der Sloot drama van zoveel jaren geleden, weet niet goed wat ik daar precies van moet denken of vinden.

avatar van schumacher

schumacher

1ste deel njah, 2de deel beter.

avatar van AniSter

AniSter

Mooie omgeving. Voor de rest een inhoudsloos gebeuren.

avatar van perceived

perceived

Amusant, on-Nederlands, filmpje waarbij de finale nogal uit de bocht schiet. 6.5/10*