• 9.231.842 stemmen

Met onder meer: Tsuyoshi Kusanagi, Kanata Hosoda en Non

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Shinkansen Daibakuha

Er komt een gespannen telefoontje binnen in het Shinkansen General Operation Control Center. De beller beweert dat er een bom is geplaatst op de Hayabusa nr. 60 op weg naar Tokio en dat de bom zal ontploffen zodra de snelheid van de Shinkansen-trein onder de 100 km/u komt. De beller eist 100 miljard yen aan losgeld om de bom onschadelijk te maken. De last-minute strijd ontvouwt zich als de bemanning, passagiers en spoorwegmedewerkers proberen de explosie te voorkomen binnen de beperkte tijd die beschikbaar is. Zal de Hayabusa No. 60 deze crisis kunnen overwinnen?

avatar van WB

WB

"Jan de Bont's 'Speed', maar dan in een trein," was mijn eerste gedachte. Nu las ik dat dit een remake is van de oude Bullet Train uit 1975, dus eigenlijk was Speed een Amerikaanse rip-off... Maar ach, ik plaats 'm wel op de watchlist

avatar van vincetenerife

vincetenerife

Pijnlijk om te zien.
1 grote kakafonie van beelden, slecht acteren en/of overacteren.
Totaal niet geloofwaardig en je krijgt ook geen band met geen enkele speler in deze film (zoals bvb met Keanu en Sandra in 'Speed').
Veel acteurs ergerden me zelfs... ondermeer de 15/16 jarige studenten die reageerden alsof ze 8 jaar waren, die zogezegde youtuber, en nog vele anderen zowel op de trein als ernaast.
En dan ook zo lang!!! Meer dan 2 uur. Hoe heb ik dit kunnen volhouden?
Doe jezelf een plezier en herbekijk Speed of een andere film voor een leuke filmavond en laat deze aan je voorbijgaan.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

vincetenerife schreef:

Pijnlijk om te zien.

1 grote kakafonie van beelden, slecht acteren en/of overacteren.

Veel acteurs ergerden me zelfs...

En dan ook zo lang!!! Meer dan 2 uur. Hoe heb ik dit kunnen volhouden? .

Dank voor de tip! Ik sla nu over. De twee Japsense (rampen)films die ik heb gezien zou ik ook op deze manier samenvatten. Niet mijn ding

avatar van umbra

umbra

Niks mis mee met deze Japanse film.

avatar van rustugan

rustugan

Gezien de lage score ging ik met niet al te hoge verwachtingen deze film in. Toch viel het me alleszins mee. Best goed camerawerk. En hoewel het type verhaaltje al tig keer eerder gedaan is, bleef de film onderhoudend genoeg voor mij.