• 9.369.537 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Peter Cilella

Met onder meer: Ross Marquand, Sarah Bolger en Susan Wilder

Plot Descendent

Sean werkt als bewaker op de basisschool en is met zijn vrouw in verwachting van een eerste kindje. Intussen verwerkt hij een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden. Nadat een lichtstraal verschijnt in de hemel ontwaakt Sean in het ziekenhuis. Sindsdien creëert hij levendige en verontrustende tekeningen van desolate landschappen en buitenaardse wezens. Zijn visioenen maken het hem moeilijk om realiteit en fictie van elkaar te onderscheiden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Klinkt niet verkeerd deze. Het lijkt me wel een aardige film.

avatar van stinissen

Film hield me aandacht 90 min vast en ik kon niet stoppen met kijken maar het einde laat veel vragen over en was niet mijn ding . Ondanks dit gegeven en dit is echt raar toch 3*

Waarschijnlijk toch door buitenaards leven meegenomen en op de kop gezet.

avatar van joolstein

joolstein

In 2017 richtten Justin Benson en Aaron Moorhead (films als Spring, Something in the Dirt en series Moon Knight, Loki en Daredevil: Born Again) samen met hun productiepartner David Lawson Jr., het filmproductiebedrijf Rustic Films op. Doel is om onafhankelijke films van verschillende filmmakers met een doe-het-zelfaanpak films te laten maken. En op één of andere manier spreken hun ideeën en films mij persoonlijk erg aan!

Deze film verkent op een 'X-Files'-achtige manier de 'mannelijke' angsten die komen kijken bij het uitbreiden van het gezin met een kind. Ontroerend, vreemd en denk ook persoonlijk, op sommige punten wel wat traag. De SF-Alien aspecten zijn volgens mij meer als metafoor dan als praktisch gebruikt, iets waar ik regelmatig van gruwel. Toch was dit een meer dan behoorlijk vermakelijke film. Hier en daar waren er zeer goede effecten en de oplopende actie was best goed. De lagere beoordeling komen vermoedelijk door het wat abrupt eindigde en de kijker dus aan zijn eigen interpretatie overgelaten werd. Wie die vreemdheid van het Justin Benson/Aaron Moorhead-oeuvre waardeert, heeft met deze film weer een goede tijd!