• 9.404.708 stemmen

Pater Noster and the Mission of Light (2024)

Horror | 97 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Pater Noster

Geregisseerd door: Christopher Bickel

Met onder meer: Adara Starr, Mike Amason en Joshua R. Outzen

Plot Pater Noster and the Mission of Light

"From Oblivion to Oblivion"

Max, een jonge platenwinkelmedewerker, stuit op een zeldzame vinyl-LP en wordt meegezogen in de wereld van een hippiecommune uit de jaren 70. Een uitnodiging naar de overblijfselen van de sekte en haar onheilige nakomelingen leidt tot grimmige gevolgen voor Max en haar vrienden.

avatar van joolstein

joolstein

Gaaf stukje van lowbudget maar creatief film maken. De film is misschien dan wel doe-het-zelf-spul maar met een vintage horror-sfeer, de acteerprestaties variëren van "goed genoeg" tot "best goed," en de special effecten brengen uitstekend over wat ze willen overbrengen. Wat betekent voldoende bloedvergieten! De toon is wat ongelijkmatig, echter het enthousiasme spat ervan af dus veel kan worden vergeven!

Actrice Adara Starr die Max speelt, is zo'n beetje de natte droom van elke muziek-liefhebber of platenverzamelaar. Een sprankelend meisje dat eveneens een vinylnerd is. Op een dag loopt er een man de platenzaak binnen waar Max werkt, met een zeldzame plaat van Pater Noster And The Mission Of Light. Max' baas staat niet toe dat zij het album uit de winkel koopt. Dus Max gaat op zoek en komt via een kringloopwinkel in contact met de band. Niet zomaar een band, maar een hippie-cultus. Gelukkig een cultus die meer lijkt 2000 Maniacs dan op Midsommar!

In een interview gaf de regisseur Christopher Bickel aan dat hij was geinspireerd door Father Yod & the Source Family - Wikipedia En zijn achtergrond in punkbands (hij heeft gespeeld met In/Humanity en Guyana Punchline en het soloproject Anakrid) draagt denk ik ook wel bij aan zijn DIY-filmmaken. Het laat in ieder geval zien hoe Christopher Bickel het beste uit een klein budget ($21.000 USD) kan halen De film is een oefening in vindingrijkheid en ziet er geweldig uit voor een undergroundfilm Als Lowbudget horror je ding is...heb je aan deze een zeer goede!

avatar van Robson1968

Robson1968

Lowbudget? Eerder very very low budget. Na 20 minuten met krommende tenen gezeten te hebben en hartkloppingen dat ik dit nog steeds op had staan, toch maar afgezet. Wat ontzettend slecht. Mijn neefjes van 15 doen dit beter (als ze nog zo jong zouden zijn dan...).