• 9.374.084 stemmen

Oorsprong: Servië

Geregisseerd door: Nikola Petrović

Met onder meer: Philip Brodie, Andrew Howard en Kamka Tocinovski

Plot Kuća od Blata

Een man erft een oud huis in zijn geboortedorp in Oost-Europa. Daarop keert hij naar daar terug nadat hij zijn hele leven in Engeland heeft doorgebracht. Hij ontdekt alleen dat de bewoners een duister geheim verbergen over de heidense Slavische cultus en zijn eigen verleden.

avatar van joolstein

joolstein

"Glory to Veles"

Om eerlijk te zijn had ik geen idee wat er in deze film gebeurde...Goed mogelijk dat ik kennis over bepaalde tradities mis. Ze lijken hun eigen religie te hebben want er zijn sekteachtige, heidense gebruiken en hebben het vaak over de terugkeer van "Nav", wat hij, zij of het ook mag zijn... Mijn vermoeden is dat het woord gebruikt wordt voor de zielen van overledene, en dat het iets van doen had met Veles, de god van de doden. Lijdend voorwerp is hier Paul, een Serviër die een groot deel van zijn leven in Londen heeft doorgebracht. Hij keert terug voor de erfenis, het ouderlijk huis in een klein dorpje, wat hem herenigt met zijn broer Jakov. De film is traag. Er is geen haast om ergens te komen en gedurende het grootste deel van de film gebeurt er weinig concreets. Schrikmomenten zijn vrijwel volledig afwezig. Er is een lichte mate van sfeer en spanning maar het is vaak de soundtrack die iets sinisters oproept. Daardoor is dit nog een redelijk kijkbare Slavische Folk-horror maar gebrek aan uitleg en bizarre continuïteit weet de film totaal geen impact te veroorzaken.

avatar van Enzo0345_n

Enzo0345_n

Een halve ster voor " never forget the sherif " die een mooie lady verkrachte in de prachtige film i spit on your grave. Goeie acteur! Maar wat een ** film was dit.