• 9.370.978 stemmen

Met onder meer: Dave Franco, Alison Brie en Damon Herriman

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Releasedatum: 2 oktober 2025

Plot Together

Een koppel, wiens relatie in het slop zit, verruilt het stadsleven voor het platteland. Het contact met vrienden, familie en met zichzelf raken ze steeds meer kwijt. Bovendien komen ze in aanraking met een bovennatuurlijke gebeurtenis die hun levens, liefde en hun eigen lichaam aantast.

avatar van joolstein

joolstein

Een co-dependent persoon is iemand die zijn eigen gevoelens en behoeften afhankelijk maakt van die van een ander, wat leidt tot ongezonde afhankelijkheid in relaties. Co-dependentie ontstaat door trauma en ja hoor daar is ie weer...de horror is een metafoor en tata... de eerste twee derde van de film zit je regelmatig te kijken naar relatiedynamiek. De elementen van body horror zijn te ondergeschikt aan niet al te interessant relatiedrama. Waarom trouwens die openingsscène? Beginnen met die soort van "The Thing" -rip-off, gaat ten kosten van de verdere spanning en als er broodmes wordt gebruikt wil ik dat ook zien'! De finale is ook niet zo heel spectaculair, als gehoopt. Geen slechte gemaakte film, maar als horror te middelmatig en de enthousiaste lof die deze film krijg, snap ik dan ook niet zo goed. (als wel vaker) Het voelt meer dat dit een horrorfilm was voor mensen die eigenlijk niet zo houden van (of niet durven te kijken naar) horror.

avatar van perceived

perceived

Sympathieke film met een veelvoud aan genres. Origineel, vlot, zelfbewust en grappig geschreven. Alison Brie en Dave Franco doen het goed en zijn voortreffelijk gecast. Een mooi speelfilm debuut van Michael Shanks en wat mij betreft Horror van het jaar! 8/10*

avatar van Kondoro

Kondoro

"It's called diazepam now! It works quicker if you snort it!"

Ja, dit vond ik behoorlijk vet! Een film die makkelijk kan mee liften op de trein van andere horror successen in 2025, en eentje die in mijn ogen toch te weinig lof en credits verdient. En dan wijs ik toch vooral met mijn vinger naar deze website en IMDb, want op Letterboxd scoort de film op dit moment al een 3.30* gemiddeld met meer dan 550k stemmen. Overigens ook totaal niet aan zien komen deze film, en ik weet nog steeds niet hoe die nou precies op mijn radar terecht was gekomen. Ik was wat dat betreft al wel direct verliefd op het concept omtrent deze film, en dat maakte me behoorlijk nieuwsgierig.

Ik ben het wel eens met het feit dat, dat geruzie een beetje roet in het eten gooit. Daar stoor ik me overigens ook erg aan, al is dat ook in het echte leven zo.. Maar het maakt mijn film ervaring er niet minder om, en uiteindelijk snapte ik ook wel een beetje waar men met dat geneuzel naar toe wou. De film opent vrij direct, en dat is even opletten geblazen. Alleen daarna kakt de film toch behoorlijk in, en nemen ze behoorlijk de tijd om de film op gang te laten komen, en dat met tijd wat ze eigenlijk ook helemaal niet hebben. Net iets meer dan 100 minuten voelde overigens wel precies goed, al ben ik van mening dat ze het einde een beetje hebben afgeraffeld en de gore scenes voor mij toch net een tikkeltje extremer hadden gemogen. Want naast vervormde mensen (dan hebben we het over mensen die al gemuteerd zijn) en een beetje bloed blijft de film aardig kalm.

Maar alsnog behoorlijk vermaakt met deze prent hoor. De film werd richting het einde echt een stuk fijner, en dat was ook te merken aan de snelheid en hoeveel zin Alison Brie en Dave Franco er in hadden. Er was zelfs een jumpscare die me nog liet schrikken, en dan scoor je automatisch al een half puntje, dat heb ik echt niet vaak. Daarnaast is de film echt extreem duister (soms ook iets té donker), en werkt men het met komische dialogen én momenten graag af. Inderaad; een sympatieke film waar ik echt wel wat mee kon, en me onwijs mee heb vermaakt!

avatar van Flavio

Flavio

De poster die er nu staat geeft te veel weg.

Vind deze wat mooier en ook subtieler.

avatar van Boeikens

Boeikens

Heeft me ergens wel positief verrast.

Had allemaal wat vlotter/korter gemogen maar toch heb ik me nergens verveeld. Vooral toch een sfeervolle opbouw en onderhoudend. Spijtig wel dat het allemaal wat braaf blijft, had hier veel meer in gezeten, maar dat is dan weer mijn persoonlijke voorkeur en honger naar gore.

avatar van lang pee

lang pee

Niet slecht, en ook niet bijzonder goed. Het acteren van het echte koppel in het leven deden het wel best goed, maar dat maakt het nog geen topper....

avatar van scorsese

Goeie film over een koppel die verhuizen van de stad naar het platteland. Een uitstekende balans hier tussen drama en horror. De slecht lopende relatie staat centraal en zorgt voor genoeg wrijving. De originele body-horror zorgt voor een paar bijzondere scenes (echt ongemakkelijk wordt het niet). Met gemak 3.5 sterren voor dit regiedebuut van Michael Shanks.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke romantische horrorfilm. Het verhaal is best leuk bedacht. De uitwerking is aardig gelukt. De opbouw is goed en de film start wat mysterieus. Minpunt is wel dat je weet wat er gaat komen omdat veel al verklapt wordt door de diverse filmposters en trailers. Wat een plottwist had dat kunnen zeg, als je dat niet van te voren had geweten. Gemiste kans. Ondanks de voorspelbaarheid blijft de film wel boeien tot het eind en kijkt lekker weg. De (body)horror is visueel best geslaagd en kent een aantal lekkere en soms ook grappige scenes. Het einde is wel wat kort door de bocht en had wat meer aandacht mogen krijgen. Het acteerwerk van beide hoofdrolspelers is sterk. 3.5

avatar van princesspeach

princesspeach

Dit vond ik echt top. Origineel, en heeeel apart. zoveel van iemand houden dat je onder iemands huid zou kunnen kruipen Het feit dat ze in real life ook een stel zijn was ook wel te zien.