• 9.369.475 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Bill Bennett

Met onder meer: Chris Haywood, Jennifer Cluff en Laura Lakshmi

Plot The Way, My Way

"He walked the Camino not knowing why - but his life would be forever changed."

Bill, een eigenwijze en soms egocentrische man, besluit op bijna 60-jarig leeftijd om in 31 dagen de pelgrimstocht te maken naar Santiago de Compostela. Hij weet niet waarom hij aan de 800 kilometer lange tocht begonnen is, maar hij vindt betekenis in de ontmoetingen met andere pelgrims. Uiteindelijk brengt elke stap hem dichter bij zichzelf en wordt het voor hem een levenveranderende ervaring.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Best een realistisch portret over de Camino de Santiago gebaseerd op de memoires van Bill Bennett die hier ook de regie in handen heeft. Een groot probleem is dat de wandelaars die hij op zijn reis heeft ontmoet in deze film zichzelf spelen en dat werkt totaal niet. Ze kunnen totaal niet acteren en vooral bij de Italianen is het irritant slecht. De beelden zijn prachtig, het verhaal is goed genoeg en er zit heel veel hart in dus het is voor mij een voldoende. Ik zeg daar wel bij dat ik niet objectief ben als het over de Camino gaat.

avatar van blurp194

blurp194

Een nogal zonderlinge film die een ongebruikelijke mix van autobiografie combineert met wat overkomt als een slordig in scene gezette documentaire. Deels omdat sommigen van de acteurs kennelijk zichzelf spelen en daar erg weinig van bakken, deels ook omdat de production values rammelen. Of is het omdat de hoofdpersoon zo’n onsympathieke en domme kl***zak is.

En toch kijkt het wel prettig weg. Kennelijk is dat de magie van de camino.