Delen
Sweet Bobby: My Catfish Nightmare (2024)
Genre: Documentaire
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Lyttanya Shannon
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Sweet Bobby: My Catfish Nightmare
"My ten year catfish nightmare."
Kirat krijgt in 2009 een vriendschapsverzoek van ene ’Bobby Jandu’. Ze kent hem niet, maar ziet wel dat ze een aantal gemeenschappelijke connecties hebben. Ze besluit het verzoek te accepteren. Kirat en Bobby beginnen te chatten en dat contact wordt steeds intensiever. De berichten gaan over in telefoongesprekken en de twee worden alsmaar closer. Hun onlinevriendschap groeit uit tot een langeafstandsrelatie; zij woont in Engeland en hij in Australië. Ze heeft echter geen idee dat hij niet is wat hij lijkt. Ze blijkt 10 jaar lang het slachtoffer te zijn geweest van catfishing.

mikey
Ik had de titel niet goed gelezen (my bad) en dit zomaar opgezet (catfish is iets internet-frauduleus ding of zo). De eerste 30 minuten wordt een heel verhaal uiteengezet over een meid die verliefd wordt op een facebook friend en zo en ze willen trouwen en ik dacht nog wat een beuzelachtig gelul in de ruimte. Totdat ik me na 30 minuten realiseerde dat die hele Bobby vast wel bestaat maar haar helemaal niet kent. 't facebook account is van een imposter. Vanaf dat moment werd de film spannender.
Interessanter dan die doc over die Israëlische gast die Hollandse meiden schaakte met jets and boats. De Tinder swinder of zo?

princesspeach
Opmerkelijk verhaal van iemand die te veel tijd heeft - na halfuurtje weetje denk ik wel hoe het is. Het blijft bijzonder hoe ver dit soort dingen gaan.

clubsport
Leuke vergelijking met die tinder swindler docu ,( die ook zo verschrikkelijk eenzijdig gemaakt was).
Ik vermoed dat ook hier weer de vrouw het totale onschuldige slachtoffer is en er geen enkele verantwoordelijkheid voor ook maar een beetje gezond verstand op haar bord word geschoven .
Wat dat betreft mogen vrouwen altijd kind blijven .

clubsport
Als je deze docu kijkt dan denk je in het begin aan een andere versie van the tindler swindler , hier is echter geen geldfraude de achterliggende misdaad maar het bewust emotioneel manipuleren van het slachtoffer over een tijdsbestek van zelfs enkele jaren .
Kirat leert een man online kennen en gaandeweg krijgen ze uiteindelijk een relatie maar het blijft puur online of social media zoals facebook , twitter etc .
Een nicht van haar( Simran) is een soort tussenpersoon die hem kent zodat Kirat hem vertrouwd .
In al die tussentijd gebeurt er een heleboel drama ( een scheiding , een aanslag , een ziekenhuisopname ,nog een scheiding etc) .
Achteraf blijken al deze drama momenten totaal nep te zijn en blijkt Simran de kwade genius te zijn die alles heeft verzonnen en via
Er zijn een paar aspecten van deze docu die extra opvallen :
1 Kiran is een vrouw die een aansprekende baan en carriere heeft , veel uitgaat en veel vrienden heeft maar uiteindelijk toch kiest voor die droom man met zijn luxe levens stijl .
Waarom kan ze niet een betrouwbare down to earth man vinden in haar kennissenkring ? , blijkbaar wijst ze die allemaal af , sterker nog , ze kiest liever voor een nep relatie met iemand die ze nog nooit face to face ontmoet heeft in meer dan een paar jaar , zijn zogezegde status is ook een grote factor want een bouwvakker of magazijnmedewerker zou ze niet hebben zien staan .
Achteraf bedriegt ze zichzelf ook want ze had dit al veel eerder ontdekt kunnen hebben .
2 de dader blijkt ook een vrouw te zijn , maar niet zomaar eentje , het is notabene haar eigen nicht , opvallend is ook dat in tegenstelling tot de tinder swindler waar de dader totaal word ontmaskerd , men hier het nodig vind om de identiteit van de dader te beschermen , is dat omdat de dader dit keer een vrouw is ?
Ik weet zeker dat als de dader een man was geweest we de naam in volle glorie te horen zouden krijgen en hij zeker zou zijn opgepakt ,( zelfs catcalling op straat word in engeland nog serieuzer genomen ), maar in dit geval is het heel anders , vrouwelijke daders moeten blijkbaar beschermd worden , en ook de politie doet niks .
Het is mischien hard gezegd maar uiteindelijk is Kirat zelf mede verantwoordelijk voor haar eigen miserie , ze kiest bewust voor de nepwereld van social media , zo krijgt ze haar aandacht van iemand die in werkelijkheid niet eens bestaat , de disney princess syndroom die ze verkiest boven echte mensen .
Aandacht is de basis van het domein in de vrouwelijke belevingswereld , het vermogen om aandacht af te dwingen bepaalt het gevoel van eigenwaarde, de status van leeftijdsgenoten, seksuele selectiviteit en een heleboel andere factoren in het leven van een vrouw.
dat die aandacht komt via online kanalen maakt geen verschil , feelings over facts bepalen haar realiteit .
We zien dit zichzelf manifesteren in only fans kanalen , twitter, tik tok en ook youtube waar vrouwen hun sexualiteit heel vaak gebruiken (subtiel of minder subtiel) ,voor zo veel mogenlijk aandacht en likes , voor haar is het een ego boost .

Donkerwoud
Wat dat betreft mogen vrouwen altijd kind blijven .
Wat is dit nu weer voor slap geouwehoer? Hele volksstammen Westerse mannen worden gescamd door 'droomvrouwen' uit exotische oorden. Maar op basis van twee smeuïge netflix-documentaires concludeer je dat vrouwen kind mogen blijven!?

Donkerwoud
Het is jammer dat je na een kwartier wel doorhebt hoe 'Sweet Bobby: My Catfish Nightmare' (2024) zo ongeveer gaat lopen. Al blijft het interessant om te zien hoe echt deze relatie is geweest voor Kirat. Ze lijkt nog steeds geëmotioneerd als ze vertelt over turbulente ontwikkelingen in haar affaire met Bobby. Ook interessant hoe deze 'catfishing' een plek kon krijgen binnen de strikte verwachtingen van een Indiaas-Keniaanse minderheidsgroep in het Verenigd Koninkrijk. Zoals haar catfisher zo vilein kon inspelen op haar zorgende karakter en de angst om kinderloos achter te blijven. Toch blijf je na afloop vooral met vragen zitten over de beweegredenen van nicht Simran. Waarom had zij het zo gemunt op Kirat? Heeft het iets te maken met haar eigen positie in de Indiaas-Keniase gemeenschap? Heeft ze psychische problemen of zelfs een sociopathische/psychopathische aanleg? Of was er sprake van lesbische gevoelens naar Kirat?

clubsport
Nee , helemaal niet op basis alleen daarvan maar op basis van een karrevracht aan andere dingen en statistieken
waar deze 2 docu's duidelijk een afspiegeling van zijn , dat zie je allereerst terug op basis van swipegedrag van vrouwen op tinder en soortgelijke sites .
altijd op zoek naar de man met status en geld , er staan ook een paar youtube filmpjes van jonge vrouwen die een account hadden aangemaakt en zich voordeden als man om te kijken hoeveel likes ze zouden krijgen in vergelijking met hun eigen account , na een week op die datingsites werden ze al bijna depressief want ze werden bijna volledig genegeerd .
vrouwen gaan puur voor de top 10% van mannen en die nicht wist dat ook , dat gaat ook op voor het tinder verhaal , en als het dan fout gaat dan worden ze nergens op de vingers getikt want vrouwen moeten altijd in bescherming worden genomen , en dat bedoel ik met altijd kind mogen blijven .

Donkerwoud
Dat klinkt alweer iets...genuanceerder? Al zitten er echt nog wat aannames over man- en vrouwverhoudingen die ik niet onderschrijf, haha. Ik denk dat je wel gelijk hebt traditionele waarden een rol kunnen spelen bij online dating. Zo zal een vrouw vaak zoeken naar geld/status/macht en een man naar jeugdigheid/schoonheid. Maar catfishing als fenomeen is niet iets wat alleen vrouwen overkomt. Mensen in het algemeen worden verliefd op ideaalplaatjes. Op dingen die onbereikbaar lijken in de banaliteit van het dagelijkse leven, maar die in een online werkelijkheid opeens binnen handbereik lijken te liggen. Ook voor mannen zijn er immers hele industrieën opgetuigd rond postorderbruiden, exotische sekswerkers en Afrikaanse scammers die doen alsof ze openstaan voor serieuze relaties.
Wat de catfishing in 'Sweet Bobby' (2024) zo pijnlijk maakt is dat de nicht precies wist waar Kirat's zwakke plekken lagen. Hoe ze haar kon manipuleren en beïnvloeden. Hoe de Indiaas-Keniaanse gemeenschap tegenover huwelijksverwachtingen en vrouwenrollen staan. Hoe belangrijk het voor Kirat was om een kind te krijgen van een vader uit een respectabele familie. (Dat element 'vergeet' je namelijk: de verwachtingen van ouders. Het is in het Indiase milieu niet ongebruikelijk dat juist de ouders willen dat een dochter trouwt met een goede match.) Ik snap zelf ook niet helemaal hoe je een online relatie aan blijft houden als de verhalen steeds warriger en schimmiger worden. Maar Kirat zou niet de eerste man of vrouw zijn die verdwaald raakt in amoureuze gevoelens naar een ander. Je kunt daar pas rationeel op terugkijken als er eenmaal een afstand is.

clubsport
Ik denk dat vrouwen hier wel veel gevoeliger voor zijn , hun beslissingen zijn veel vaker gebasseerd op irrationele gevoelens , dat je een relatie zolang aanhoud zonder de persoon in levende lijve te hebben gezien is en een bewijs hoe vrouwen heel vaak in fairytale dreamland leven in hun hoofd , een man zou in de reversed rol haar al heel snel in het echt hebben willen zien , alleen al vanwege het feit dat we veel meer visueel ingesteld zijn .
Dan komt er nog het hele online dating verhaal , vroeger was de dating pool voor vrouwen beperkt tot haar eigen dorp , stad , geen internet geen cell phone , geen tinder , anno nu kan elke aantrekkelijke vrouw kiezen uit honderden mannen vanuit de hele wereld , Wat denk je dat zoiets doet met het ego van vrouwen? , zoveel aandacht , aandacht is voor vrouwen verslaving nr 1 , het geeft hen een verstoord beeld van eigenwaarde die totaal niet klopt met de werkelijkheid .

lang pee
Het zal aan mij liggen waarschijnlijk, maar ook al is er druk van de ouders, maar na zoveel jaren zou je toch moeten weten dat er iemand mee aan het sollen is.
Een docu als deze kan je natuurlijk dagelijks maken.
En niet vergeten dat er natuurlijk meer gevallen zijn van online daten die zeer goed verlopen en waar er wel echt mensen gelukkig worden, maar overal zitten er altijd mensen tussen met slechte bedoelingen....

_Se7en_
- 2031 berichten
Als het klopt dat vrouwen puur voor de top 10% van mannen gaat vraag ik me af hoe mijn buurman aan een vrouw komt, met z'n bierpens en kale klets. En eigenlijk 80% van de getrouwde mannen die ik ken.
Misschien moet je wat minder tijd doorbrengen met Andrew Tate's achterlijke theorieën en eens met een *gasp* vrouw gaan praten.

clubsport
Ik heb Tate's naam niet genoemd maar toch moet je hem er figuurlijk met de haren erbij slepen alsof hij de leider is van de red pill of hoe je het ook wil noemen is.
er is geen leider al wil de main stream media (waar jij ongetwijfeld graag naar kijkt) het wil doen geloven zodat ze een persoon hebben waar ze hun gaslighting pijlen op kunnen richten .
dat jou buurman een pens heeft doet er niet toe , de meeste vrouwen zullen uiteindelijk genoegen moeten nemen met heel veel minder (in hun ogen) omdat er gewoon veel te weinig mannen zijn die aan hun absurde eisen kunnen voldoen , die eisen zie je duidelijk terug in het swipe gedrag van jonge vrouwen op die dating sites.
mischien moet jij op jou beurt je eens verdiepen in hoe de sexe verhoudingen anno nu echt zijn in plaats van blind de main stream media na te blaten zonder je echt in de materie te verdiepen .

Donkerwoud
Sorry hoor, maar ik vind 't altijd zulke onzin dat jonge vrouwen te kieskeurig zouden zijn. In mijn vriendengroep heb ik meerdere mannen die pas laat in de dertig hun eerste relatie kregen omdat ze niet wisten aan te pappen met een fotomodel. Iedereen (ongeacht geslacht, gender of seksualiteit) is tegenwoordig hyperkritisch. Sommige mensen leren wat eerder in het leven dat je het ideale plaatje bij moet stellen. Anderen blijven volharden in hun zoektocht naar een fantoom.

_Se7en_
- 2031 berichten
En dit is dus de instelling waardoor steeds meer vrouwen ervoor kiezen om zonder partner door het leven te gaan. Je hebt geen recht op een vrouw. Je zal aan de veranderende standaarden moeten voldoen of je blijft alleen. Blijf jezelf maar wijsmaken dat het aan je uiterlijk of je bankrekening ligt. Maar de reden dat je alleen bent en blijft is je persoonlijkheid en de toxische red pill retoriek die je gelooft en verspreidt. Veel plezier met de andere losers

clubsport
je hebt in principe nooit recht op wie of wat dan ook , verder is mijn geld 100% van mij en ben ik zo vrij als maar kan.
Vrouwen kiezen niet steeds meer om zonder partner te blijven , dat zijn juist de mannen die uiteindelijk ook veel meer te verliezen hebben bij een breuk .
vraag maar eens aan al die tik tok vrouwen of ze net zo happy zijn als ze weer eens massaal janken op tik tok met de klaagzang : Where have all the good men .
Social media
- Registreer |