• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Yoko Yamanaka

Met onder meer: Yuumi Kawai, Keisuke Horibe en Makiko Watanabe

Gesproken taal: Japans

Plot Namibia no Sabaku

De 21-jarige Kana wisselt regelmatig van vriendje. Ze maakt zich geen zorgen over carrière of maatschappelijke normen. Haar onvoorspelbare gedrag leidt tot een verkeerde diagnose van een bipolaire stoornis, terwijl ze zich een weg baant door een starre, patriarchale maatschappij.

Mooi drama.

Het heeft even geduurd, maar Yamanaka heeft dan toch haar tweede film uit. 't Is een wat zwaarder drama geworden, vooral omdat de hoofdpersonages niet de meest gezellige mensen zijn. Jong volk dat worstelt met zichzelf, en zich vaak afreageert om de wereld rondom hen. Als is het ook weer geen geweldadige of nihilistische film, het blijft wel zeer duidelijk een drama.

De 4:3 is een beetje irritant, de soundtrack maakt gelukkig wel wat goed. Acteerwerk is prima en ondanks de lange speelduur heb ik me geen moment verveeld. Mooie film dus, die het talent van Yamanaka bevestigt. Hopelijk is ze nu eindelijk echt gelanceerd.

4.0* en een uitgebreide review