• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Laurent Bouzereau

Met onder meer: Faye Dunaway, Sharon Stone en Mickey Rourke

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Faye

"Who she was. Who she is."

De documentaire Faye biedt het publiek een intieme kijk op een van de grootste filmsterren, Faye Dunaway. Kijkers worden getrakteerd op Dunaways openhartige herinneringen aan haar legendarische reis van theateractrice tot filmicoon. Ze werd geboren als Dorothy Faye en groeide niet alleen op met dromen over roem, maar ook over het neerzetten van complexe personages die culturele gesprekken op gang brachten. Haar nederige begin in Florida en haar vormende jaren in het theater onder Elia Kazan vormden de basis voor een carrière met felle vrouwelijke rollen.

Zichzelf - Columbia University Film Professor

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

"De documentaire Faye biedt het publiek een intieme kijk op een van de grootste filmsterren, Faye Dunaway. "

Beetje overdreven hoor. Ze heeft vanaf eind jaren '60 tot rond 1980 wel goede rollen neergezet, maar daarna is het heel spaarzaam nog eens iets.

Zo kun je wel honderd actrices tot de "grootste filmsterren" rekenen.

Ze heeft in die periode wel meer klassiekers gemaakt dan anderen in hun hele carriere dus die term is volledig terecht.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Graaf Machine schreef:

Zo kun je wel honderd actrices tot de "grootste filmsterren" rekenen.

Dat was precies wat ik dacht. Maar de roem gaat snel. Als ik de Muppet Show bekijk uit eind jaren 70 dan ken ik (30er) echt 1 op de 15 mensen. Niet dat die gasten nu DE sterren waren, maar toch. Bij de oscars van 20 jaar terug denk ik al: wie waren die mensen.

Maar prima docu. Leuke mix tussen recent interview, archiefbeelden, filmbeelden en nieuwe interview met 'kenners'. 1,5 uur was ook een prima lengte.

Mr. Chiel schreef:

Ik vind het fantastisch dat je de Muppet Show gebruikt als referentie voor wie er relevant was in die tijd haha. Chapeau.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

kos schreef:

Nee, dat is die term niet. Ze heeft twee, drie gedenkwaardige rollen. Meer niet.

Graaf Machine schreef:

Oneens. Was in die decennia 1 van de allergrootste sterren.

avatar van james_cameron

Onderhoudende documentaire over leven en werk van actrice Faye Dunaway. Haar privéleven wordt door regisseur Laurent Bouzereau een beetje halfbakken behandeld, maar de openhartige herinneringen aan een aantal van haar meest iconische filmrollen leveren mooie scenes op. Uiteindelijk te weinig onderscheidend om boven het maaiveld uit te komen, maar al met al een degelijke documentaire.

role playing hollywoodhollywoodlandarchive footage mentale gezondheidhollywood starbroadway actorbroadway theatreold footageiconichollywood historycelebrity interviewlost in roledocumentary actressfamous actresssocial strugglemental health awarenessportrait of an actorstar actressoscar winnerhollywood machinebiopicbiographical documentaryfigure study