• 9.369.485 stemmen

Zoo Station: The Story of Christiane F. (2022)

Documentaire / Biografie | 52 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Alternatieve titel: Moi, Christiane F, 13 Ans, Droguée, Prostituée... - une Génération Perdue

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Claire Laborey

Met onder meer: Christiane Felscherinow, Kai Hermann en Annette Hess

Gesproken taal: Frans en Duits

Plot Zoo Station: The Story of Christiane F.

De Duitse Christiane Felscherinow (1962) is bij het grote publiek beter bekend als Christiane F. Onder die naam werd ze als vijftienjarige opgevoerd in de biografische bestseller "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" (1978). Felscherinow, afkomstig uit een middenklassegezin in de Berlijnse nieuwbouwwijk Gropiusstadt, raakte op haar twaalfde aan de drugs en sleet haar dagen met andere verslaafden rond het metrostation Zoologischer Garten, waar ze haar lichaam aanbood voor geld. In deze documentaire schetst regisseur Claire Laborey de tijdgeest waarin het fenomeen Christiane F. ontstond.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Altijd interessant vanwege het tijdsbeeld en ik was verrast dat de film wel degelijk een aantal nieuwe inzichten bracht - de film duurt alleen te kort, het is te veel een wissewasje. Voor mij zou het interessant zijn geweest om de acteur die in de verfilming Detlev speelde nog wat langer aan het woord te laten, maar dat wordt beperkt tot slechts één quote. Wat ik het ergste van de film vond: de Fransen die ervoor kiezen om sommige gedeeltes in het oorspronkelijke Duits te laten, maar heel vaak komt er onder de interviews een Franse stem onder die ook nog eens veel sneller praat dan de geïnterviewde, waardoor je met het Frans, het oorspronkelijke Duits en nog eens de Nederlandse ondertiteling een irritante mengelmoes van talen krijgt. Jammer want ik vond het inhoudelijk nog best sterk. Ik begreep ook niet wat nu de noodzaak of de actualiteitswaarde van de film was, zeker als het gemaakt is door Fransen.

avatar van MisterPink

MisterPink

BlueJudaskiss schreef:

Ik had een Engelse ondertiteling. Erg hinderlijk die mengelmoes van talen. Omdat Arte een Frans-Duits samenwerkjngsverband is bestaat er ook geheel Duitse versie. Dat realiseerde ik mij helaas pas achteraf