• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Stefan Ruzowitzky

Met onder meer: Joel Kinnaman, Cara Jade Myers en Danny Huston

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Ice Fall

Een jonge inheemse jachtopziener arresteert een beruchte stroper. Daarna ontdekt de opzichter dat de stroper de geheime locatie kent van een neergestort vliegtuig dat miljoenen dollars bevat. Wanneer een groep criminelen en corrupte politiemannen te weten komt waar de stroper zich bevindt, vormen de opzichter en de stroper een onwaarschijnlijk team. Samen gaan ze door het gevaarlijke sneeuwlandschap op zoek naar hun prijs voordat het ijs onder hen smelt.

avatar van schumacher

schumacher

Er gebeurt wel wat in de film maar allemaal zo onrealistisch en lachwekkend, wat het voor mij wel wat verpeste.

avatar van orbital

orbital

Geen hoogvlieger duidelijk, maar als tussentijds vermaak prima, het viel me wel mee. Qua ijsomgeving ook leuk

avatar van joolstein

joolstein

Actiefilm die goed heb gekeken naar Sly Stallone's 'Cliffhanger' uit de jaren 90. Deze film neemt je qua uitgangspunt en locatie terug naar die tijd. Gewelddadige schurken doorkruisen het gevaarlijke koude winterse landschap van Montana op zoek naar verdwenen geldkisten, en sleuren een paar onschuldige helden mee. De openingsscènes waren vermakelijk en verrasten me met hun kwaliteit. Maar toen kwam de tweede akte en bleek het budget toch te beperkt. Alhoewel het is nog steeds een redelijke film met een kat-en-muisspel maar waarin de actie enigszins achterblijf, en dit compenseert door ruimschoots aanwezig bloed en het vermengd met Indianenreservaat perikelen.

avatar van filmkul

filmkul

Matige thriller. Het verhaal is niet heel bijzonder maar onderscheidt zich door de locatie. De film opent best sterk met een verrassende actiescene. Helaas zakt de film daarna langzaam door het ijs. Rare keuzes en toevalligheden zorgen voor een rommelig geheel wat ten koste van de spanning gaat. De actiescènes zijn eenvoudig, niet spectaculair maar zien er wel verzorgd uit. Het acteerwerk kan er mee door. Visueel best aardig door de sfeervolle locatie. 2.5/3.0

avatar van lang pee

lang pee

Krijgt overal bijna slechte kritieken, en het is geen prijzenwinnaar, maar ik heb er mij best mee vermaakt. Ik was zeer moe, dus gewoon uitgezakt in de zetel, mijn verstand op nul gezet en lekker gekeken.

Ik vond het acteren nog redelijk, en natuurlijk was hij compleet ongeloofwaardig, maar vandaag kon ik er best tegen...