• 9.250.785 stemmen

Coos en de Colafles (2024)

Documentaire | 50 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Coos & de Colafles

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Wouter Vogel

Gesproken taal: Nederlands

Plot Coos en de Colafles

Als Coos 25 jaar geleden - hij is dan 13 – met zijn vrienden zit te blowen aan de rand van een kanaal, gaat hij out en komt even later bij met een colafles in z’n kont. Grapje van z’n vrienden. Het incident tekent z’n leven, omdat het hem jarenlang blijft achtervolgen. Waarom hebben zijn vrienden dat gedaan? Coos, nu 38, wil deze zwarte bladzijde uit z’n geschiedenis kunnen omslaan en dat doet hij door zijn vrienden van toen te confronteren met zijn pijn.

logo tmdbimage

Ehm. Ok.

avatar van Banjo

Banjo

• 2006 berichten

Goh leuke vrienden...

avatar van jippie2010

jippie2010

Coos is geen lieverdje. Niet voor het incident, ook niet daarna. Natuurlijk is het incident van invloed op zijn latere keuzes, al zit het ook in zijn aard. Dat maakt dat hij niet meteen de gunfactor heeft als je documentaire gaat kijken. Maar als je de feiten op je in laat werken, en de reacties van sommige mensen hoort, dan voel je de eenzame strijd die hij heeft gevoerd en nog steeds aan het voeren is. En dat is een vorm van onrecht die aan je gaat knagen.

Je ziet de onveiligheid in zijn lijf, alles staat op scherp, hij is zijn trauma aangegaan maar het is nog niet opgelost. De documentaire zelf is technisch gezien niet verheffend, maar het verhaal is intrigerend. Het verhaal eindigt bitter-sweet. Geliefd door de belangrijke mensen om hem heen, maar nog steeds eenzaam en in de steek gelaten door de mensen van toen.

avatar van Banjo

Banjo

• 2006 berichten

Ik zat nog wel te denken, toen bestond Jackass (mannelijke ezel) ook nog niet he..

Als dit in de periode van die populaire serie afspeelde dan werd het misschien nog wel als normaal gevonden/ervaren?.

Maar wat het eigenlijk ook nog steeds niet is .

avatar van trebremmit

trebremmit

Is dit waargebeurd? Lijken wel acteurs.

avatar van The Oceanic Six

Deze docu wilde ik toch even meepakken vanwege het bizarre verhaal over een fles cola in Coos zijn achterste, maar inhoudelijk is het vrij oninteressant. Sterker, door Coos zijn rumoerige jeugdjaren met blowen e.d. vroeg ik me tijdens het kijken ook af of alles is gegaan zoals hij het ervaarde. Zijn voormalige vrienden die hij belt lijken allemaal oprecht verbaasd. De vrienden van toen komen niet/nauwelijks voor de camera, zijn ouders werkten ook nauwelijks mee en dan hoor je het dus maar vanuit een enkel perspectief. Als het wel zo is gebeurd dan is het technisch gezien gewoon verkrachting, maar los van dat weet je ook niet hoe het destijds is gegaan, want het komt over als een slechte grap. Dan nog is het natuurlijk niet goed te praten, hij zou aangifte kunnen en misschien wel moeten doen. Ieder geval verdrietig voor hem dat hij er zo door is getraumatiseerd en dat het zijn leven zo heeft verpest, dat wens je niemand toe.

avatar van Splinters

Splinters

Goeie docu. Neigt naar 4*. Haalt de 4* net niet omdat van de groep van 25 nagenoeg niemand thuisgeeft. Iets wat mij toch een uitwas van de metoo-hype lijkt; de pubers van toen zijn volwassen en begrijpen inmiddels (na het telefonisch contact en de eerste verbazing lijkt dat te zijn ingedaald) welke gevolgen deze uit de hand gelopen grap heeft gehad, maar niemand wil aan de schandpaal. Ook al is dat de bedoeling van coos niet.

Verder blijf ik erbij, die middelbare school heeft signalen gemist en had hier in moeten grijpen middels een educatief (herstel)project voor pubers oid. Dat zou voor iedereen het beste zijn geweest.

Edit

Af en toe een peukie minder zou coos overigens goed doen.