• 9.374.478 stemmen

Geregisseerd door: Minhal Baig

Met onder meer: Blake Cameron James, Gian Knight Ramirez en S. Epatha Merkerson

• meJane Bekijk via meJane

Plot We Grown Now

Samen met zijn moeder Dolores en grootmoeder Anita woont de 12-jarige Malik zijn hele leven in het uitgestrekte Cabrini-Green volkshuisvestingscomplex in Chicago. Hetzelfde geldt voor zijn beste vriend Eric. Samen kennen de jongens elk hoekje, trap en dak – allemaal een speelveld voor hun (soms verboden) avonturen. Maar verandering dringt hun kindertijd binnen. Drugs en misdaad sijpelen de buurt binnen en wanneer een plotselinge tragische gebeurtenis de families verder doet schudden, wordt de toekomst van de kinderen onzeker.

avatar van Waku

Waku

Pareltje.

Filmhuis film.

We volgen de belevenissen van voornamelijk 2 gezinnen, afspelend in een ghetto.

Met name de piepjonge cast weet te overrompelen met puik en overtuigend acteerwerk.

Maar ook de manier van filmen zorgt voor indrukwekkende plaatjes.

" We Grown Now" zal altijd een onbekend filmpje blijven maar is hierdoor wel een pareltje en positieve verrassing tussen de vele films die al eerder zin verschenen met een zelfde thema.

avatar van Brabants

Brabants

We Grown Now waarin we twee opgroeiende jongens volgen die in een sociaal woningcomplex wonen wat op het punt staat te worden gesloopt. Het geeft vooral het alledaagse leven aldaar weer met pieken en dalen. Het is allemaal erg klein want het speelt zich vooral af in donkere huizen en we volgen niet meer dan twee gezinnen. Daarin is het erg knap gedaan. Verwacht geen spektakel of entertainment dan zit je met deze film fout. Het is vooral de overtuiging van de cast die het maakt tot wat het is. Enige verdere diepgang qua emoties mis ik een beetje en dat is wel een minpuntje. Het blijft allemaal vrij braaf voor wat men meemaakt.