• 9.369.455 stemmen

Met onder meer: Franz Malmsten Jr., Hanna-Ly Aavik en Liis Lass

Gesproken taal: Ests

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Soo

De jonge kunstenaar Toomas Haava keert terug uit Parijs naar de boerderij van zijn broer. Hij raakt onverwacht verwikkeld in een conflict met de gewelddadige en angstaanjagende Madjak, die een lokaal meisje lastigvalt, Hilda. Toomas is betoverd door de mysterieuze schoonheid en ontdekt dat hij midden in een strijd om de liefde zit, waarbij zijn eigen leven op het spel staat. Terwijl hij in gevecht raakt met de plaatselijke bruut, moet de jonge artiest ook omgaan met zijn eigen onzekerheden, zijn vroegere liefde en zijn relatie met zijn broer.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Visueel soms erg fraai, die beelden lijken soms wel klassieke aquarelle schilderijen. De natuur komt prachtig naar voren. En op momenten ook wel wat sfeer hierin. Maar inhoudelijk kon het me niet bepaald boeien, acteren was vlakjes en die ene rare gozer was net te raar om eng te worden of überhaupt geloofwaardig. 2,5*.

avatar van Fransman

Fransman

Plattelandsdrama van Estlandse bodem, dat me wel wist te boeien. Speelt in 1917. Estland is dan nog een Russische provincie en de berichten dat de tsaar is afgezet zijn ook tot hier doorgedrongen. Een jonge kunstschilder is er in geslaagd de weg naar huis terug te vinden en vindt onderdak in het huis van zijn broer en diens vrouw. Er heerst al snel een broeierige sfeer in huis als de jonge schilder een oogje op zijn schoonzus laat vallen. Maar dat is nog niet alles. Rond die ondoordringbare moerassen gebeurt van alles. Van een verwaarloosde barones die een oogje op de schilder heeft tot een meisje in het huis van de buren waar een bruut het meisje mishandeld, hetgeen de schilder niet kan aanzien. En dat allemaal te midden van de schitterende zomerse natuur. Heb best genoten.