• 9.371.687 stemmen

The Beautiful Game (2024)

Drama / Sport | 125 minuten

Genre: Drama / Sport

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Thea Sharrock

Met onder meer: Bill Nighy, Micheal Ward en Cristina Rodlo

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Beautiful Game

"Inspired by the true story of the Homeless World Cup."

Mal leidt als manager een voetbalteam van daklozen in Engeland. Met hen gaat hij naar de Homeless World Cup in Rome. Hij waagt een gok door de getalenteerde maar problematische spits Vinny toe te voegen. Vinny zal zijn verleden moeten overwinnen om een echte teamspeler te worden.

avatar van schumacher

schumacher

Saaie film en compleet nutteloos ook.

Waar die hun geld aan geven??

Series op netflix zijn vaak wel goed (ook niet altijd & uiteraard smaken verschillen), maar films?

Als er 2 op de 10 echt heel goed zijn is het al veel, dan heb je er mss 3 die nog nipt de 2.5 halen en de rest vindk gewoon niet goed of mijn ding niet.

Maar 2 uren op deze film kijken? Chapeau voor wie dat wil of zal doen. . Ik alvast niet.

avatar van scorsese

Redelijke film over een voetbalteam van daklozen uit Engeland dat meedoet aan een internationaal toernooi. Een feelgood-movie met een aantal prima momenten. Ondanks het vlotte tempo, zakt het soms wel wat in. De film duurt ook wat te lang vanwege iets te veel verhaallijntjes. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van Fisico

Fisico

Met feel good films heb je het gevaar dat het nogal gefabriceerd en voorspelbaar is. En er wordt vaak de sentimentele toer opgegaan. Dat is hier niet anders. Bill Nighy heeft al betere rollen gehad. Ik had hem hier meer inspirerend verwacht, maar dat kwam hier nauwelijks uit de verf.

Maar het is en blijft wel een leuke wegkijker. Alles behalve een topper, maar het is wel aangenaam om de gedachte van de world cup voor daklozen eens in de verf te zetten. Nogal luchtig en simpel gebracht, want vaak gaat het om mensen met gecompliceerde problemen. Leuk ook de kiekjes van Rome, blijft een geweldige stad.

Kon evengoed 3,0* worden wat mij betreft, maar dan moest de rol van Nighy beter uitgewerkt worden. Niet geweldig, maar ik heb me niet verveeld.

avatar van mrklm

mrklm

Sinds 1999 organiseert de Homeless World Cup Foundation jaarlijks een 4x4 voetbaltoernooi met nationale teams die bestaan uit daklozen. Vinny [Micheal Ward] stond als jeugdspeler in de belangstelling van West Ham United, maar het lukte hem niet de volgende stap te maken. Verbitterdheid over die mislukking kostte hem de relatie met de moeder [Jessye Romeo] van zijn dochtertje [Jesusline Baah-Williams] en een dak boven zijn hoofd. Voormalige voetbalscout Mal [Bill Nighy] ziet Vinny’s talent en nodigt hem uit om lid te worden van het Engelse nationale team bij de Homeless World Cup 2019 in Italië. Min of meer noodgedwongen sluit Vinny zich aan, ook al ziet hij het niet zitten om te moeten spelen met mensen die er weinig van kunnen. Gebaseerd op de ervaringen van deelnemers en teams die ook in werkelijkheid meededen aan dit WK. Nighy is ouderwets subliem en Shorrock vindt de juiste mix van drama en humor waardoor het luchtig blijft, zonder dat de onderliggende boodschap verloren gaat. Susan Wokoma steelt de film als de hartelijke, slimme begeleider van het Zuid-Afrikaanse team.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb nooit geweten dat er jaarlijks een wereldkampioenschap voetbal voor daklozen wordt gehouden. Thea Sharrock vult dit kennishiaat op met een alleraardigste film waarin de nadruk gelegd wordt op saamhorigheid en teamspirit. De altijd wat flegmatieke Bill Nighy heeft deze keer een opvallend serieuze rol. Valeria Golino is eigenlijk alleen maar voor de versiering aanwezig.

avatar van macrobody

macrobody

Bill Nighy perst er nog maar eens een filmpje uit en al met al niet onaardig. Ik weet niet of we nou met z'n allen zaten te wachten op een wereldkampioenschap voetbal voor daklozen, maar goed, het houdt ze weer even van de straat, lol.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een film die vlot begint en teert op een leuk concept (zeker als je een liefhebber bent van voetbal), maar toch relatief snel in kinderachtige humor en weinig overtuigende drama-elementen vervalt. Het helpt dan ook zeker niet dat het personage van Michael Ward voor een veel te lange tijd ontzettend onsympathiek blijft en amper groei doormaakt, iets dat binnen een speelduur van boven de twee uur dodelijk is. Regisseuse Thea Sharrock maakt veelvuldig gebruik van aangedikt sentiment en alhoewel dat binnen dit soort verhalen best logisch is, wordt het toch wat overdadig ingezet. Daartegenover staat overtuigend acteerwerk, een aantal leuke voetbalwedstrijden en een bevredigend slot. Slecht is het zeker niet, maar indrukwekkend is het evenzeer niet.