• 9.370.349 stemmen

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Xavier Seron

Met onder meer: Jean-Jacques Rausin, Aurora Marion en Arieh Worthalter

Plot Chiennes de Vie

Drie verhalen over mensen en honden. Tom belooft om de hond van zijn overleden buur op te vangen. Het enige probleem is dat het schijnbaar onschuldige dier zijn baasje misschien wel tot zelfmoord dreef. Greta, actrice en gezicht van een bekend parfummerk, is geschokt. Haar hond en haar assistente werden voor haar ogen door een vrachtwagen overreden. Franck moet kiezen tussen zijn nieuwe liefde Lola en Perdita, zijn beste vriendin en het allerliefste hondje.

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Jeetje, ben ik gewoon de eerste hier die deze film zag. Dat legt flink wat druk op. Hopelijk kan ik daarmee omgaan. Ik ben niet voor niets geen topsporter geworden.

Maar goed, ik vond het een prima film. Erg vermakelijk. Je krijgt drie korte verhalen voorgeschoteld, die losjes met elkaar verbonden zijn, waarin je het leven volgt van de baasjes van drie honden.

Het eerste deel was wat mij betreft het sterkst, en ook het absurdst. Hierin krijgt een klungelige jongen de hond van zijn overleden bovenbuurman in de schoot geworpen. De jongen kampt met nogal wat stress en gelooft dat de hond behekst is. Misschien is dat ook wel zo, dat laat ik in het midden (de makers doen dat ook), maar het levert grappige, bizarre en zelfs spookachtige taferelen op.

De volgende delen zijn gevoelsmatig iets serieuzer, hoewel ook daar genoeg verrassends gebeurt.

Geen film die nog lang blijft sudderen, maar wel zeer geschikt voor een avondje vermaak. Ik zag hem op een Frans filmfestival in onze hoofdstad en ik gun de film een groter publiek. De trailer geeft eigenlijk wel een aardig beeld van wat je kunt verwachten, zonder te veel te verklappen. Bekijk die anders even.

Dit was mijn recensie. Woef!