• 9.370.166 stemmen

Documentaire | 84 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Erin Axelman en Sam Eilertsen

Plot Israelism

Wanneer twee jonge Amerikaanse Joden, opgegroeid om Israël onvoorwaardelijk lief te hebben, getuige zijn van de brute manier waarop Israël de Palestijnen behandelt, nemen hun levens een scherpe bocht naar links. Ze sluiten zich aan bij een beweging van jonge Amerikaanse Joden die strijden tegen de oude garde om de relatie van het jodendom met Israël te herdefiniëren.

MisterPink

You hate it or you love it.

Ik ben het een keer eens met mijn goede vriend Paul_PeeWee die de docu hoogstwaarschijnlijk niet heeft gezien hoewel gewoon te bekijken op YouTube.

De wijzen van Sion zullen in ieder geval smullen van dit activistische portret. Wat een bagger.

avatar van zoutzak

zoutzak

MisterPink schreef:

De wijzen van Sion zullen in ieder geval smullen van dit activistische portret.

Ja hoor, hij doet het gewoon. The mother of all antisemitic tropes. Is dit een opmaat voor meer neonazistische bagger?

zoutzak schreef:

Nou, ik hoop het in ieder geval niet. Ik ken de documentairemakers verder niet. Ik haalde de wijzen van Sion van stal omdat de leden van de AIPAC iets te nadrukkelijk geportretteerd werden in de docu.

Misschien handig om de docu eerst te bekijken voordat je mijn bericht uit context trekt?

avatar van zoutzak

zoutzak

MisterPink schreef:

Nou, nee hoor, dat lijkt me niet nodig. Als iemand 'De wijzen van Sion' van stal haalt dan is elke discussie bij voorbaat kansloos. Dit geldt namelijk al talloze generaties als het tell-tale sign én kapstok van hersenloze jodenhaat. Transparantie is fijn, dank dat je die red flag van extremisme zelf achter je naam plant voor iedereen om te herkennen.

zoutzak schreef:

Dit is nou precies het vijandbeeld wat de documentairemakers willen creëeren beste Zoutzak. Dank voor de illustratie

De machtige joodse lobby in Amerika is gewoon een kwaadaardig fabeltje dat niet zou misstaan in de protocollen. Schandelijk hoe de documentairemakers/activisten dit kennelijk nodig hebben om hun punt te maken.

Jullie gaan wel een beetje voorbij aan het punt dat de makers ook gewoon Joods zijn he.

kos schreef:

Dat weet ik en maakt voor mijn mening over de documentaire ook niet uit. De propaganda van beide kampen is trouwens niet te harden. Blijkbaar hebben ze elkaar nodig in hun haatcampagnes.

Als de documentaire iets bewerkstelligd is het wel jodenhaat

avatar van mikey

mikey

Een nogal navelstaarderige film door millennials voor millennials... Vice he

Voor de genocide gemaakt, dus komt nogal gedateerd over. Toch wel interessant te horen hoe Amerikaanse joodse jeugd word klaargestoomd om Israel (vaak militair) te dienen. Waarvan enkele gedesillusioneerd terugkomen.