• 9.373.593 stemmen

Desaparecer por Completo (2022)

Horror / Thriller | 103 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Disappear Completely

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Luis Javier M. Henaine

Met onder meer: Harold Torres, Tete Espinoza en Fermín Martínez

Gesproken taal: Spaans

Plot Desaparecer por Completo

"Smell. Savor. Feel. Listen. Go. It could be your last time."

Santiago Mendoza is de beste misdaadfotograaf van Mexico City, maar zijn beroep heeft hem ongevoelig gemaakt en niet in staat tot genegenheid jegens zijn vrouw Marcela. Op een nacht hoort Santiago een noodoproep en ondanks de waarschuwingen van de politie infiltreert hij in een verontrustende plaats delict. Kort daarna begint hij te lijden aan een mysterieuze ziekte waardoor hij één voor één zijn vijf zintuigen verliest. Zonder te weten wat er met hem aan de hand is of waarom, moet Santiago een oplossing vinden voor deze aandoening, voordat de wereld die hij kent volledig verdwijnt.

Santiago Mendoza

Marcela Coronado Luna

Oficial José Luis Basurto “Cabo Catoche”

Oficial Lupe Sampedro

Leonor Romero

Elías Lozano Mata

Informante

Senador Raúl Cortés

avatar van Seam

Seam

Met zo'n titel weet je natuurlijk van te voren welk nummer zal afspelen tijdens de eindcredits...

Maar goed, best aardig Mexicaans horror/thriller filmpje. Het is niet zo heel eng of spannend, maar wel redelijk sfeervol. En vooral de stijl weet wel te boeien en dan heb ik het voornamelijk over het laatste half uur. Diegenen die de film zullen kijken snappen wel waar ik op doel zonder al teveel te spoileren.

Verder niet al te bijzonder, maar wel vermakelijk als tussendoortje. Met iets meer gore en schrik was het wat krachtiger geweest.