• 9.176.561 stemmen

Met onder meer: Steef Cuijpers, Joep Vermolen en Valentijn Benard

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Happy Palace

Restauranteigenaar Chang komt op eigenaardige wijze te overlijden. Heel Obdam is in diepe rouw om ‘hun Chinees’. De altijd loyale Yung Ling (34) moet noodgedwongen met haar broer Lok Man (32), kunstenaar en de excentriekste van de familie, het slechtlopende Chinees-Indische restaurant Happy Palace draaiende zien te houden. Hun oud zeer zit de samenwerking in de weg, maar pragmatische moeder Suk Wai (56) ziet een kans om het uiteengevallen gezin te lijmen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van mikey

mikey

best een sympathiek filmpje.

avatar van mrklm

mrklm

Van Kilsdonk koos bewust voor veel mensen met een Aziatische achtergrond voor en achter de camera voor een verhaal dat zich afspeelt in en rond ‘Happy Palace’, een Chinees-Indonesische restaurant in een niet nader genoemd dorp. Chang [Aaron Wan] en Suk Wai [Mei Ling Wan] startten het restaurant 35 jaar geleden en hun in Nederland geboren kinderen Yung Ling [Donna Tang] en Lok Man [Tenzing Woing] hebben hun eigen weg gevonden. Wanneer Chang plotseling sterft aan de gevolgen van een hartaanval, blijkt hij het restaurant aan de kinderen te hebben nagelaten. De drie hoofdrolspelers leven prima werk af en de setting is origineel, maar de benadering is jammer genoeg vrij conventioneel. Het scenario van Ilse Ott en Yan Ting Yuen bevat te veel ideeën en dat gaat ten koste van emotionele diepgang.

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Vreemd dat op Moviemeter bij "met onder meer:" drie autochtone Nederlanders worden aangegeven die maar kleine rolletjes hebben, en niet de hoofdrolspelers Donna Tang, Tenzing Woing en Mei Ling Wan.

avatar van boemboem27

boemboem27

best wel een aardig filmpje.

prima verhaal, prima acteurs

ondanks ik ze niet kende, speelden ze toch een prima rol .

en inderdaad wat al eerder vermeld/opgevallen was

de 3 hoofdrolspeelsters niet vermeld in de info/index

alleen de kleine rolletjes van de Nederlandse acteurs

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Prachtige film, ergens verstopt in de NPO Plus app. Heel klein minpunt: de film zit vol met ideeën die soms beter uit de verf komen dan de ander - jammer dat het niet de magisch realistische kant opging wat ik had gehoopt. Evengoed: dit is zo fris, zo grappig, zo anders, fijn om een keer wat meer Aziaten in beeld te zien in een verhaal dat tegelijkertijd ook oer-Hollands is. Jammer dat Nicole van Kilsdonk altijd films maakt die maar door zo weinig mensen gezien worden: ik kan me geen film herinneren van haar die ik níet leuk vond. Fris, vrolijk, grappig, prachtig in beeld gebracht ook. En ook wel eens fijn: ik stopte de film op iets over de helft en dacht toen: 'Lekker, we mogen nog even'. Genoten hiervan. 4,0*

avatar van Robi

Robi

Niet de sterkste film van Nicole van Kilsdonk over twee Chinese volwassen kinderen die na de dood van hun vader zijn Chinese restaurant moeten overnemen. Een nogal matig script en oppervlakkig verhaal. En ook het acteren is wat mat. Maar verder keek de film wel lekker weg.