• 9.377.375 stemmen

Tell Me a Creepy Story (2023)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Samuel Dawe, Stuart Graham, Félix Dobaire en Paul Holbrook

Met onder meer: Laura Bayston en Conleth Hill

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Tell Me a Creepy Story

Een horror omnibusfilm. Een imker vermoordt per ongeluk zijn vrouw en begraaft haar in zijn moestuin. Een kind wordt geboren met een onverzadigbare en steeds onmenselijker wordende eetlust. Een vrouw worstelt met haar verloren liefde en krijgt te maken met een seriemoordenaar. Een uiterst vriendelijk Iers koppel krijgt onaangenaam bezoek.

Dr. Taggart ("The Good Word")

Ma Taggart ("The Good Word")

Ivan Cutler ("The Good Word")

Man ("The Good Word")

Laura Gilligan ("Hungry Joe")

Hungry Joe ("Hungry Joe")

Craig Gilligan ("Hungry Joe")

Jackie Abbott ("Hungry Joe")

Dr. Lawrence ("Hungry Joe")

Mr. Davies ("Hungry Joe")

avatar van joolstein

joolstein

Een horroranthologie (nou ja eigenlijk compilatie) waarbij het kaderverhaal ontbreekt. Je kijkt domweg naar een verzameling korte films die aangekondigd worden als verhaal 1 enzovoort...dus gewoon vier niet-verbonden korte films. De vier korte verhalen zij al eerder uitgebracht en variëren van redelijk goed tot...nou ja...eigenlijk redelijk goed. Het komt erop neer dat het geen van alle filmpjes slecht zijn maar er ook geen echt opvalt.

Het start met Hungry Joe een Brits filmpje uit 2020 van Samuel DawePaul Holbrook (beide maken vanaf 2014 al shorts) Het vertelt het verhaal van een jonge moeder die moeite heeft om een ​​jongen groot te brengen met een onverklaarbaar onverzadigbare eetlust. De jongen eet en eet terwijl de kijker de tol ziet die het van de moeder eist. De conclusie belandt precies op de plek waar je verwacht dat het zal gebeuren. De smerigheid was lekker maar het voldoet een beetje teveel aan de verwachtingen.

Hierna volgt Myosotis een Frans filmpje uit 2021 van Félix Dobaire Net als het eerste segment... is er trouwens ook hier niet heel veel dialoog...Een imker vermoordt per ongeluk zijn vrouw en in plaats van contact op te nemen met de autoriteiten besluit hij haar in de moestuin te begraven. Raar griezelig en onderweg is het ook leuk. Al hoopte ik net iets meer van het eindresultaat van de groenten te zien. Voor mij toch wel het beste filmpje!

Het derde filmpje Red Water is uit 2017 en Amerikaans en komt van Luke Konopasky. Het verhaal draait om een ​​jonge meid (gespeeld door schrijfster Rita Konopasky van dit verhaal) die alleen thuis is met een kapotte kraan. Om vervolgens het doelwit te worden van meerdere mysterieuze mannen. Het is effectief en zal je aandacht trekken... maar ook onverklaarbaar, je vraagt ​​je af wat je zojuist hebt gezien.

Het de laatste filmpje The Good Word stamt uit 2014 en is Brits-Iers Het komt van acteur Stuart Graham (Hunger, 2008 Tinker Tailor Soldier Spy 2011) Deze anthologie bewaart misschien niet zijn beste voor het laatst... maar wel bijna al zijn woorden. Een moordlustige predikant arriveert bij een ​​boerenpaar op het Ierse platteland, om het goede woord te verspreiden. Tot aan het einde gebeurt er niet veel...het bijna volledig uit een gesprek bestaat en het eindigt ook met wat je verwacht...

Al met al...het is een solide kleine compilatie, van eenvoudige korte films, van een aantal "beginnende" regisseurs. Er is niets super baanbrekends hier. Alhoewel met name de bijdrage van Felix Dobaire in het oog springt. Uiteindelijk was het een positieve ervaring, ik ben gek op horrorbloemlezingen maar het is niet meest bijzondere.