• 9.371.106 stemmen

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Mathias Sercu

Met onder meer: Janne Desmet, Greet Verstraete en Bert Dobbelaere

Gesproken taal: Frans en Nederlands

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)

Plot J'aime la Vie

Mira is een jonge alleenstaande moeder, altijd positief en boordevol energie. Ze heeft een fijne job als thuisverpleegster, hechte vrienden en een goede relatie met haar jongste broer. Maar dan krijgt ze nieuws dan inslaat als een bom. Mira besluit om het contact met haar oudste broer te herstellen in een poging het gezin dat er nooit echt één was te herenigen. En zo trekt deze niet-alledaagse, en op zijn zachtst gezegd kleurrijke familie voor een weekend naar de Ardennen. Mira wacht een uitdaging om de familiebanden aan te halen.

avatar van Fisico

Fisico

Opvallend positieve recensie in De Standaard. Misschien toch het overwegen waard om mee te pikken.

Met ‘J’aime la vie’ heeft Mathias Sercu een innemende debuutfilm gemaakt | De Standaard Mobile - m.standaard.be

avatar van Fisico

Fisico

Het regiedebuut van Mathias Sercu. Na de trailer gezien te hebben, was ik niet zo enthousiast. Niet dat ik iets tegen Jurgen Delnaet heb - zijn rollen in Aanrijding in Moskou en de serie Marsman waren fantastisch - maar ik krijg soms het gevoel steeds hetzelfde te zien bij hem. Vandaar toch de terughoudendheid voor de film.

Maar Sercu deed het goed. Vanuit het thema van kanker wordt een gebroken uit elkaar gegroeide familie terug bij elkaar gebracht. Dat laatste is het echte onderwerp van de film. Beetje stuntelig plot bij momenten, maar wel genoten van de pogingen die Mira ondernam om de brokken te lijmen. De reden waarom de familie uit elkaar is gevallen is hard en confronteert iedereen met zijn verleden, niet in het minst Rocco zelf.

Wie woke denkt betreft de kleine Sam moet ik teleurstellen. De film is heel persoonlijk voor Sercu met de diagnose kanker die zijn broer (Sam Sercu) en zoon (Tore) heeft getroffen. Door de kanker kon zijn familie verbinding met elkaar vinden. Wat Sam betreft, verwijst Sercu naar zijn petekind die zich als jongen ook een meisje voelt.

avatar van K. V.

K. V.

Dit drama eens meegebracht en vond het wel een geslaagde film. Ondanks de zware thema's werd het toch nog redelijk luchtig gebracht.

De cast was goed gekozen en kwam overtuigd over. Mooie film.

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Heel mooi en aangrijpend relaas over een uiteengevallen familie die de brokken probeert te lijmen na het horen van vreselijk nieuws. Knappe vertolkingen maken het zware thema wat draaglijker. Topacteurs en knap regiedebuut van Mathias Sercu.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer saaie film die niks met me deed, dus dat wordt snel vergeten, 2/10.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film. Al had ik de film anders verwacht, maar het was een mooie film. ALLEEN? Was Sam een meisje of een jongen? Eerst in school leek hij een jongen, dan later een meisje,... En Sam, de naam? Was dat een afkorting van een meisjesnaam of van een jongensnaam? Het heeft een tijdje geduurd voor ik het echt wist.