• 9.376.802 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Alexander J. Farrell

Met onder meer: Kit Harington, Caoilinn Springall en Ashleigh Cummings

Plot The Beast Within

In 1965 begint een tienjarig meisje vraagtekens te zetten bij haar ongewone leven in het versterkte kamp van haar familie diep in de bergen van Arkansas. Ze ontdekt dat haar vader eens per maand in een monster verandert. Haar ouders zeggen dat het monster niets is om bang voor te zijn, maar wanneer het monster ontsnapt, moet het meisje de harde realiteit van haar vaders identiteit onder ogen zien en een levensveranderende beslissing nemen.

avatar van devil1973

devil1973

Darn dit was saai... Kit Harrington useless, halve punt extra voor het meisje die goed speelt.

*1.5

avatar van schumacher

schumacher

Het zal nooit mijnen dada worden.

Het kan me gewoon niet boeien.

Geef mij maar bv een evil dead ofzo.

avatar van joolstein

joolstein

“There are two wolves inside all of us … they are always at war.”

Sfeervol maar enigszins onderontwikkeld verhaal waarin Jon Snow (Kit Harington') last heeft van een lycantropische vloek in zijn familie. Het verhaal speelt zich grotendeels af in en rond een afgelegen landhuis en het grootste deel ervan wordt verteld vanuit het perspectief van een jong meisje genaamd Willow (gespeeld door de Caoilinn Springall, ook in "Stopmotion") Niemand wil praten en houdt Willow in het ongewisse, ondanks de groeiende wispelturigheid van haar vader, vooral tijdens volle maan.

Regisseur Alexander J. Farrell's eerste speelfilm op een paar documentaire na, is een prima gemaakte, bescheiden aangelegenheid. Maar ondanks dat het veel dingen die deze film te bieden heeft goed doet; acteerwerk van de cast, sfeervolle shots en redelijk wat dreigende spanning tot de laatste momenten, gaat het mis omdat het meer wil zijn! Het gebruikt de weerwolf als een metafoor voor alcoholisme en huiselijk geweld. Waardoor de film narratief gezien niet logisch meer was. Helaas worstelt de film met deze verwarring, wat het uiteindelijk tot een aardige maar middelmatige ervaring maakt!

avatar van Brabants

Brabants

The Beast Within vond ik een prima film. Het is niet echt een film van veel actie en geweld. Het zit hem meer in de setting en het goed neergezette dreigende sfeertje wat de hele film aan blijft houden.

avatar van Boeikens

Boeikens

Petje af voor die kleine Springall maar voor de rest, op enkele kleine momentjes na, een redelijk saaie en vooral langzame prent. Als het dan nog puur Weerwolfverhaal gebleven was maar die draai aan het einde was voor mij helemaal het einde.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Had hem pak slechter verwacht na de scores en reviews te hebben gezien, maar het viel allemaal goed mee, vooral de kleine Willow gespeeld door Caoilinn Springall was zeker het betere in de film.

avatar van Stargiver1002

Stargiver1002

Wat een verschrikkelijke film,heb geen weerwolf gezien,het ontbeerde spanning!

Te donkere beelden, een man in een wolvenpak die in de fik staat!!

Niet best deze...!!