• 9.373.656 stemmen

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The Echo

Oorsprong: Mexico / Duitsland

Geregisseerd door: Tatiana Huezo

Met onder meer: Montserrat Hernández, María de los Ángeles Pacheco Tapia en Luz María Vázquez González

Releasedatum: 14 maart 2024

Plot El Eco

In het afgelegen dorp El Eco, dat buiten de tijd bestaat, zorgen de kinderen voor de schapen en hun ouders. Terwijl de vorst en de droogte het land teisteren, leren ze de dood, ziekte en liefde begrijpen met elke handeling, woord en stilte van hun ouders. Een verhaal over de echo van wat zich vastklampt aan de ziel, over de zekerheid van beschutting geboden door de mensen om ons heen, over rebellie en duizeling in het aangezicht van het leven. Over opgroeien.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 25 januari 2024 in de bioscoop (Bantam Film)

avatar van Richardus

Richardus

Prachtig. Heel eenvoudig een naturel aanschouwen van een Mexicaanse familie, waarbij vooral de kinderen de hoofdrol spelen en de mannen meest afwezig zijn. Er is iets in de cameravoering, het geluid, keuzes van scènes en beelden, en die prachtige kinderen, dat het erg mooi maakt. Zuivere docu, klassebak. 4* voelt te weinig, dus hoppa.

avatar van mrklm

mrklm

Het leven in een Mexicaans plattelandsdorpje waar traditioneel de kinderen blijven om voor hun ouders te zorgen en dus meehelpen bij het zaaien en oogsten van het stukje land dat de familie bezit. De kinderen gedragen zich naturel voor de camera, Ernesto Pardo is verantwoordelijk voor de prachtige fotografie en de geluidsmix van Baruch Aris is subliem. Maar structuur heb ik niet kunnen ontdekken, laat staan ook maar iets dat doen denken aan een verhaal.

avatar van Richardus

Richardus

Tweede keer nog veel mooier dan ik me van de eerste keer herinnerde. De prachtige beeldvoering- en keuze gecombineerd met de losse, vrije stijl maakt het realisme bijna magisch, het leven een tastbare droom. Zoals het voor de kinderen (en volwassenen), in meer of mindere mate, (nog) is...al opgroeiend. Verandering, tijd, het leven... Eigenlijk gewoon het leven perfect gesublimeerd tot de essentie, vervat in absolute schoonheid.

Zo krijg je ze maar zelden, met gemak 5*. Lang geleden dat een film me zo tot tranen roerde, ik wilde de bios niet uit. Absolute diamant.

Ik ben best wel gevloerd :*)

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Soms een worsteling. Had korter gekund. Wel fraaie beelden en inkijkje in het leven van deze mensen.