• 9.373.561 stemmen

Race to Glory - Audi vs Lancia (2024)

Sport / Biografie | 109 minuten

Genre: Sport / Biografie

Alternatieve titel: Race for Glory

Oorsprong: Italië / Verenigd Koninkrijk / Ierland

Geregisseerd door: Stefano Mordini

Met onder meer: Daniel Brühl, Volker Bruch en Riccardo Scamarcio

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Plot Race to Glory - Audi vs Lancia

"The story of the greatest rivalry in motorsport."

In het Wereldkampioenschap rally in het jaar 1983 vindt de Italiaanse teammanager Cesare Fiorio in de Duitse Roland Gumpert, die voor Audi rijdt, een geduchte tegenstander. Een nederlaag lijkt zo goed als onvermijdelijk. Fiorio geeft zich echter niet zomaar gewonnen en hij schakelt de hulp in van een arts en voedingsdeskundige. Daarnaast weet hij Walter Rohl te overtuigen om voor Lancia te racen, al stelt deze zijn eisen.

avatar van TronMan

TronMan

Audi vs Lancia.. ik hoop dat deze film echt iets gaat worden. Aan de auto's ligt het niet.

avatar van schumacher

schumacher

Ik hou van zulke films.

Leuk filmpke.

avatar van Arneaux

Arneaux

Dit was gewoon echt niet best, hoe zeer ik ook hoopte dat het goed zou zijn. Alles met een Lancia in Martini kleuren is genieten, dus alleen daarom nog een voldoende.
Dat het verhaal de geschiedenis niet helemaal volgt is totaal niet erg, maar het verhaal wordt zodanig slecht verteld dat je ook geen enkel moment iets van emotie voelt, laat staan van de benodigde spanning. Ook de karakters blijven van bordkarton.
Jammer, zelfs enkele waargebeurde bizarre wendingen in dat jaar voelen nu nep.

avatar van TronMan

TronMan

De film begint en eindigd met de tekst ; dat het is berust op ware feiten, maar dat er ook een eigen draai is aan gegeven. Dat maakt de film wat rommelig. Toch moet ik zeggen dat het verhaal in grote lijnen best klopt. Acteer werk is redelijk. Het speelt zich voornamelijk om de teambaas van Lancia / Abarth af. Ook zijn gesjoemel met de regels zitten er in. Waar veel tijd is in gestoken is wel de aankleding. Het ziet er echt goed uit. De auto's , de teams, Martini Racing kleding , Volkswagen team bussen van Audi sport . Men spreekt hiet ook echt Italiaans en Duits. Mooi om te zien. Het is gewoon echt puur voor rally fans ,die vooral een liefde hebben voor 037 van Lancia.( en zelfs voor Audi )

Dus heb je een shitload aan retro rally schaalmodellen op de plank, gewoon kijken dit. Het 'echte verhaal' staat wel op youtube.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk, ik had liever toch weer wat meer rally's willen zien, gebeurt in deze film gewoon te weinig.