• 9.374.084 stemmen

Poisoned: The Danger in Our Food (2023)

Documentaire | 83 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Poisoned: The Dirty Truth about Your Food

Geregisseerd door: Stephanie Soechtig

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Poisoned: The Danger in Our Food

Door voedsel overgedragen ziekteverwekkers doden elk jaar ongeveer drieduizend mensen in de Verenigde Staten en nog eens honderdduizenden mensen komen in het ziekenhuis terecht. De oplossingen zijn simpel, maar de bescherming is onsamenhangend en er is weinig bureaucratische wil om ze af te dwingen. Deze documentaire roept de publieke en private invloeden achter deze beslissingen ter verantwoording. Verder worden er tips gedeeld over wat men moet vermijden in de supermarkt, ontrafelt de filmmaakster de wirwar van regels die bepalen wat we eten en worden de verhalen onthuld van families die geliefden hebben verloren aan door voedsel overgedragen ziektes.

avatar van lang pee

lang pee

Docu waar ik weer echt kwaad van werd, door de graaicultuur in de voedingssector in de VS zijn verschillende mensen gestorven. En bepaalde mensen die het moesten controleren werden langs de andere kant betaald door dezelfde sector voor onderzoek...

Degelijke en ontluisterende documentaire in de trant van Keuringsdienst van Waarde.

De voedselveiligheid in de Verenigde Staten is verre van gegarandeerd, met wrange gevolgen en onnodige slachtoffers.

In Nederland hebben we ook genoeg schandalen gehad (paardenvleesschandaal), maar toch heb ik het idee dat het hier iets beter geregeld is. Maar ook hier komt salmonella op kippen voor.

Zouden ze hier geen modern systeem voor kunnen optuigen anno 2023?

Die pindakoning was het toppunt. Totaal gewetenloos en doelbewust de voedselveiligheid in gevaar brengend.

Na het zien van de documentaire laat ik de romaine sla toch maar staan. Meloen is een fruit waar besmetting ook op de loer ligt, hmm, dat gaat me toch iets te ver daar wil ik niet zonder.