• 9.374.148 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ant Timpson

Met onder meer: Elijah Wood, Michael Smiley en Nell Fisher

Plot Bookworm

"Adventure called her name... Unfortunately dad answered."

Het leven van de twaalfjarige Mildred staat op zijn kop wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Kort daarna verschijnt haar vervreemde, aan lager wal geraakte vader Strawn Wise die een goochelaar is. In de hoop een band te krijgen met de tiener, neemt Strawn zijn dochter mee op een onverstandige kampeertocht in de ruige wildernis van Nieuw-Zeeland. Hij wil op zoek gaan naar het mythologische beest dat bekend staat als de Canterbury Panther.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Misschien leuk voor de kleintjes maar voor de oudere onder ons is dit toch wel tandenknarsen. Irritante alleswetende dochter gaat met haar laffe vader op zoek naar een mythische panter (die eerder een plaag blijkt te zijn). Dit omdat haar moeder net in coma in het ziekenhuis ligt. Mooi moment om vakantie te nemen? Ze slapen in een heel grote tent en hebben zelfs kussens mee. Past allemaal in kleine rugzakken. De panter is echt slecht gemaakt en zelfs een auto die de bocht uitvliegt is hopeloze trucage en de paddenstoelen die er staan zijn ook van plastic. Het is een dun verhaal maar op een gegeven moment is er toch een emotioneel moment.

avatar van WB

WB

De film kwam langzaam op gang. In het begin was deze zelfs een beetje saai. Er gebeurde weinig, en de conversaties waren ook gebakken lucht. Ook de beeldverhouding van 4:3 hield ietwat te lang aan, waardoor je op een gegeven moment toch denkt "wanneer gaan we weer naar een 16:9 verhouding?" Ook de kinderen begonnen zich er aan te ergeren.

Voor de rest een redelijk onderhouden standaard kinderfilm, leuk voor tussendoor, maar meer ook niet. Een betweter als dochter, die in het begin wel het bloed onder mijn nagels vandaan haalde, en een langharige Frodo die zijn ding doet. Halverwege de film maakt de irritatie plaats voor respect en begint de dame te overtuigen in haar spel. Klein lichtpuntje gelukkig.

Voor de rest moet de film het hebben van de prachtige omgeving van Nieuw-Zeeland, en niet van de CGI. De CGI was niet best...