• 9.373.666 stemmen

Perdidos en la Noche (2023)

Drama / Thriller | 122 minuten

Met onder meer: Juan Daniel Garcia Treviño, Bárbara Mori en Ester Expósito

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 16 mei 2024

Plot Perdidos en la Noche

De lerares en activiste Paloma betoogt tegen de lokale mijnbouw. Kort daarna verdwijnt ze spoorloos. Haar zoon Emiliano zoekt jaren later naar de verantwoordelijke en komt terecht bij de rijke excentrieke familie Aldama onder leiding van de matriarch Carmen. Vanaf wanneer Emiliano hun vakantiehuis binnenwandelt, worden geheimen en leugens aan het licht gebracht.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Een film met als verwacht aardig wat vaart, mooie beelden en een spannend verloop. Dat werd wat verstoord door de ver gezochte rol van de kunstenaar en zijn gezin. Schuld en boetedoening. Het is overduidelijk het thema dat de door de regisseur maar ook door de kunstenaar en zijn gezin wordt omarmd en verbeeld.

De zoekende zoon is een kat met meerdere levens. Zijn drijfveer om plots een andere zoektocht te beginnen komt een beetje uit de lucht vallen.

Dat de regisseur kiest voor eigen kunst en dat van vrienden (best jolig) in het voor de film gemaakte tiny house vond ik dan wel een mooi weetje uit de Q&A. Escalante vertelde wederom een persoonlijk getinte film te willen maken in de nabijheid van zijn woonplaats Guanajuato. Geïnspireerd door Dostojewski luisterboeken is hij er niet geheel in geslaagd het thema schuld echt sterk uit te werken. Heli -met onervaren acteurs- was wat mij betreft indrukwekkender dan dit door professionele acteurs gedragen verhaal. Het slot was niet persé een blij eindemaar was voor mij ook net niet raak.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 16 mei 2024 in de bioscoop (Cinéart)

avatar van Richardus

Richardus

Heel heel erg belachelijk slecht.

avatar van tbouwh

tbouwh

Wat hebben een mijnbedrijf, de verdwijning van een vrouw, de Instagramobsessie van een rijkeluisdochter en een religieuze cult met elkaar te maken? Het ambitieuze Lost in the Night schrikt niet terug van een plotlijntje meer of minder, en toch ontspint bijna het volledige verhaal zich uiteindelijk rond een moderne villa in het Mexicaanse binnenland. De opzet is fascinerend, maar die belofte moet vervolgens nog wel ingelost worden.

volledig

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Rommelig en voorspelbaar.

avatar van dimi303

dimi303

Perdidos En La Noche komt deze week in de Belgische zalen. Op het afgelopen filmfestival van Oostende mocht Fast Forward in gesprek met de regisseur.

AMAT ESCALANTE - Fast Forward interview