The Last Voyage of the Demeter (2023)
Genre: Horror
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Zaterdag om 22:30 uur op Film1 Action
Plot The Last Voyage of the Demeter
"The legend of Dracula is born."
De Russische tweemaster Demeter wordt ingehuurd om 24 anonieme houten kisten vanuit de Karpaten naar Londen over te brengen. Tijdens de reis worden de crewleden getuige van vreemde gebeurtenissen die op het schip plaatsvinden. Elke nacht worden ze bedreigd door iets afschuwelijks. Wanneer ze bij hun bestemming aankomen, ligt het schip er verlaten bij.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dracula (BoekMeter)
Olgaren
Larsen
Petrofsky
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 10 augustus 2023 in de bioscoop (WW Entertainment)
"Elke nacht worden ze bedreigd door iets afschuwelijks." -> Mooi dat we spoilers in het plot vermijden, maar de teaser image van de trailer eronder laat weinig aan de verbeelding over. Trailer ook in de bios gezien eerder deze week en zelfs als je niet naar het beeld kijkt zit de reveal al in de dialogen van de trailer.
mcdaktari
Wie verzint die onzin.
Inderdaad ja, het was beter geweest als ze niet prijs hadden gegeven waar ze elke nacht door bedreigd worden.
Maar toch ziet het er wel heel aardig uit vind ik.
larsk0
Maar toch ziet het er wel heel aardig uit vind ik.
Het is gebaseerd op een hoofdstuk uit het boek "Dracula" van Bram Stoker, dus ja...het was wel al redelijk duidelijk dat dit een vampierfilm is...
Phantasm
Ik was er niet echt kapot van, het bekende Dracula recept, maar iets goorder in beeld gebracht.
Shadowed
Naar mijn inzien is Last Voyage of the Demeter een film die wat geteisterd is door een bemoeizuchtige studio. Vrijwel alles dat te maken heeft met structuur en plot oogt incompleet. Een film van 180 minuten geknipt naar 118 minuten. Dat neemt niet weg dat ik een leuke tijd heb gehad. Erg kundig geregisseerd en een spookachtig sfeertje dat me deed denken aan de attractie-ervaring van De Vliegende Hollander.
Goed acteerwerk trouwens. Script biedt weinig ruimte voor karaktervoortgang, maar de crew acteert kundig. De bedreiging ziet er soms belachelijk uit, maar de sfeervolle en vermakelijke regie van Øvredal biedt avondvullend vermaak.
doctorw
Enorm saaie film, alsof het een goedkope tv aflevering is. En alsof dit een film is die in Coronatijden is opgenomen, met maar een handjevol acteurs op 1,5 meter afstand. Effectief is die Dracula maar een paar minuten in beeld. De rest is gewauwel en cliché-horror. Het verbaast me dat dit direct in de bios draait en we verder eeuwen moeten wachten op Sound of Freedom. Of andere puike films. Maar los daarvan, op Netflix zou ik zelfs door deze draak van een film vooruitspoelen. Geen enkel personage boeide. Mocht je een poging wagen - hopelijk heb je een abonnement want de volle prijs voor deze film is het niet waard.
MosquitoSmasher
Ik vond de film juist erg vermakelijk. Een film die zich bijna alleen maar op zee afspeelt kan saai worden, dat vond ik juist niet het geval. Het verhaal is simpel, maar toch leuk. De personages zijn interessant met prima acteerwerk, de CGI was niet slecht of was dit juist practical effects? Tja en de badguy....oftewel Dracula is eigenlijk voornamelijk een soort gargoyle.
Ach, het is eens wat anders.
Shadowed
Leuk.
Er moet toch iets verkeerd zijn gegaan met de marketing, want de film draait amper en het publiek komt er nauwelijks op af. Eeuwig zonde, want de studio's lijken zich wel bemoeid te hebben met de productie. Øvredal heeft als regisseur genoeg kwaliteiten en die komen ook hier aan bod, maar toch heb je het gevoel dat hij niet helemaal het product heeft geregisseerd dat hij wel hoopte te regisseren.
In ieder geval kent de film meer dan behoorlijk acteerwerk. Hawkins en Franciosi vallen behoorlijk op en Cunningham is qua uiterlijk uitstekend gekozen voor de rol als kapitein. De film kent wel een wat onrustige en incomplete structuur, waardoor geen personage de ruimte en tijd krijgt om te bloeien. Op onderlinge relaties wordt niet ingegaan en achtergrond is er amper. Dat is geen probleem als het een hersenloze horrorfilm is, maar The Last Voyage of the Demeter leek toch op wat meer resultaat te hopen dan enkel als vermaak dienen.
Visueel bijzonder knap. Ietwat haastige editing, maar schitterend kleurgebruik en zelfs nog betere opmaak. Horrorfilms op ouderwetse boten liggen me doorgaans niet, maar Øvredal voert het gegeven vol overgave uit. De film doet lekker mysterieus en spookachtig aan. Het is dan ook niet moeilijk om sfeervolle en spannende scenes te creëren, alleen is het dan zo jammer dat de antagonist zo suf is. Ik snap dat de film een product van Nosferatu is, maar het figuurtje dat hier de boel op stelten zet maakt absoluut geen dreigende indruk.
Ik heb in de bioscoop een leuke avond gehad. Vermakelijk, spookachtig, sfeervol en vlot. Dat zijn de kernbegrippen om The Last Voyage of the Demeter mee te omschrijven. Wel is het ongestructureerd en incompleet, waarmee het zeker een rommelige indruk op inhoudelijk vlak kent. Het is dan ook geen perfecte film, maar het herbevestigd nog altijd de kwaliteiten van Øvredal als regisseur. Ik heb zin in zijn volgende project, al hoop ik dat die wat minder rommelig in elkaar gestoken wordt.
Brendanh29
Nee vind je het gek ik ben er dan ook pisnijdig over dat ik 3 weken heb moeten wachten tot ik m eindelijk ergens kon zien. Alle bioscopen draaiende de film pas 10 uur in de avond echt veel te laat, ik heb pathe erover gebeld en ook de pathe in mijn woonplaats erop aangesproken, gedoe over dat het vakantie was kon me zo ergeren. En maar blijven zoeken waar ik ergens kon kijken maar hoe verder weg het was hoe langer de reis terug in de avond zou zijn dus dat werd niks.
The last voyager of the demeter
Deze film is lang overtijd want het hoort bij de eerste films over dracula begin vorige eeuw ofwel nosferatu, waar ie afreist naar een nieuw deel van de wereld en zijn slaaf de advocaat afwachtende is op zijn meester.
Maar als je deze film ziet is het is het niet helemaal duidelijk waar ie past, want in het geheel is dit duidelijk vampier gerelateerd in de andere eeuwzijde van 1900 waarbij vampiers konden vliegen etc.. en dit was niet het geval als je de eerdere helft van de eeuw ziet. Op zich vind ik deze mix niet erg aangezien ik dol op vampiers ben, al is de opmaak van deze niet echt passende op z’n voorganger.
Afijn gehele film speelt zich dus op die boot af en voor sommige zal het wat traag aanvoelen, en hoewel de cast het aardig doet en de film er best goed uit ziet is het nogal middelmatig. Maar de spanning en sfeer zijn wel prima. k
pierre18
Met de commentaren van Brendanh29 en Shadowed ben ik het eens. Jammer ook dat dit soort films ondergesneeuwd raken door de marketing van en media voor MI en Barbie. Zelfs Blue Beetle kent een betere marketing, maar op de één of andere manier lijkt dit soort films niet interessant genoeg te zijn voor 'de gemiddelde man'. Mainstream voert de boventoon. Terug naar deze film, omdat deze best wel leuk is om te zien. Zeker het begin in de haven vond ik interessant vanwege de setting en sfeer. Zo ook de sfeer op de boot. Als je ooit op zo'n replica van een VOC schip bent geweest krijgt het nog meer betekenis. Over de magere contacten en de matige vormgeving en indruk van 'het beest' is hieronder al genoeg geschreven en daar ben ik het mee eens. Toch leuk om zo'n filmpje weer eens mee te pakken
stratmans
Het is natuurlijk een prettig griezelige film, gebaseerd op waargebeurde feiten, dat maakt het niet veel geloofwaardiger, dracula niet echt gezien
Richsdr
Ik kan kort zijn, wij hebben het eerste half uur gekeken en dat was meer dan genoeg.
Vond het slecht geacteerd en ongeloofwaardig.
Punt uit.
Niet de moeite waard vinden wij
Apster
Vond het slecht geacteerd en ongeloofwaardig.
Punt uit.
Niet de moeite waard vinden wij
Als je alleen het 1e half uur hebt gezien, dan heb je überhaupt geen Dracula voorbij zien komen. Benieuwd wat je dan in de eerste 30 minuten zo ongeloofwaardig vond.
Shinobi
"There is something out there. Someone."
Het is jammer dat het zogenoemde gevaar zo duidelijk zichtbaar is op de poster, want ik had mij graag laten verrassen.
Enfin, gesitueerd in 1897 wordt het schip Demeter ingehuurd om houten kisten van Roemenië naar Engeland te vervoeren. De opdrachtgever is onbekend, maar er staat wel een dikke bonus te wachten voor de bemanning als het met spoed gebeurt. Jammer genoeg gooit een onbekend gevaar elke avond roet in het eten...
Volgens mij is het alweer even terug dat ik een film heb gezien die zich louter aan boord van een schip afspeelde. Dit zorgt altijd wel voor iets onheilspellends, omdat je - behalve de open zee - nergens naartoe kunt. Het schip wordt gelukkig dan ook erg sfeervol in beeld gebracht onder een nevel van mysterie. Als kijker leek het net alsof ik zelf aan boord was, met name door de hele rondleiding aan boord.
Met een dergelijke speelduur had ik wel verwacht dat men de karakters meer zou uitdiepen, alhoewel de cast zonder meer degelijk acteert. Veel aandacht gaat namelijk uit naar het onbekende kwaad dat elke nacht een nieuw slachtoffer maakt. Dit levert een aantal spannende scènes op, al had het wat mij betreft dreigender gemogen. Daarbij kon het met deze simpele opzet ongetwijfeld bondiger.
Al met al is 'The Last Voyage of the Demeter' een aardige horror voor tussendoor.
3,0 Sterren.
Saving Pvt. Pyle
Prachtig verhaal over een zwarte man van de wereld die de witte primaten een lesje leert over de misdaden van Engeland jegens de zwarte wereld. Daarin uiteraard gesteund door een witte vrouw die slachtoffer is geworden van witte toxic masculinity. Dat schept een band tussen dit duo, die elkaar op ieder gebied redden, waarbij ze de strijd aangaan tegen de ultieme witte vijand: Dracula. Wat een prent. Het is heerlijk vermaak en even ontsnappen aan de dagelijkse media-hersenspoeling.
knusse stoel
Waargebeurde feiten??
Je bedoelt op het boek van Bram Stoker, dat is een griezelroman.
mrkos
The Last Voyage of the Demeter
Deze kwam even uit de lucht vallen. Amper iets over gehoord, maar hij is me erg goed bevallen.
Een horrorfilm op een schip heeft altijd wel iets unieks, omdat je in principe niet zomaar weg kan gaan. Je zit met andere zeelieden op een kleine ruimte, maar het is toch groot genoeg, want waar houdt het beest zich schuil? En dat doet de film wel goed. In het begin verdwijnt er één en dan nog één en dan nog één en langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er aan de hand is en waar ze mee te dealen hebben, alleen vind hem maar eens.
Visueel zag de film er echt top uit. Het schip, de ruwe zee, het monster, de spooky atmosphere, het zag er allemaal erg goed uit. De score was passend en de acteurs deden het wat mij betreft ook prima. De pacing was ook erg goed, want ondanks dat de film 2 uur duurde, er gebeurde altijd wel iets en de film vloog voorbij.
Het open einde wekt de indruk dat er een deel 2 komt. Laat maar komen!!
Tot nu toe één van de grootste verrassingen van dit jaar. 3,5 sterren.
Nephilim
Bram Stoker?
Ik vond de film an sich wel vermakelijk en ze hebben er overduidelijk geld tegen aan gegooid (afgezien wat slechte CGI hier en daar). Tevens vond ik de Dracula design een leuke throw-back naar de Nosferatu era van vampier films (en er zat een leuke referentie naar Bram Stoker's Dracula aan het eind).
Ik vond het alleen een beetje jammer dat het einde zo politiek correct was (inclusief die dialogen her en der dat Clemens vanwege racisme nooit serieus werd genomen). Kom op, ik was on board met zijn karakter maar ze moesten het toch nog even benoemen dat hij werd gediscrimineerd en toch aan het eind de held bleek.
Underdog stories prima, maar dit lag er teveel bovenop.
Buiten dat, volgens mij ging iedereen dood in het boek dat ik heb gelezen. Durf zo'n einde te doen.
Mooi gemaakte, naargeestige horrorfilm over de gedoemde reis van het schip Demeter, onderweg van de Karpaten naar Londen, met aan boord jeweetwelwie. De indrukwekkende visuele aanpak en de prima cast zorgen al snel voor het juiste gevoel, ook al zijn script en personages een beetje doorsnee. De eersteklas special effects en de steeds verder escalerende nare sfeer bieden echter voldoende tegengas teneinde hier iets memorabels van te maken.
lang pee
Je weet wat je kan verwachten ook zonder trailer, maar ik heb mij er toch een paar uur mee vermaakt en vond het zeker niet slecht.
Lol you kidding me
Gebaseerd op waargebeurde feiten, ik kom niet bij vh
Ja want alle films, gebaseerd op boeken en kort-verhalen van oa Stephen King, H.P. Lovecraft,...zijn waargebeurd
UmbraVitae
Niet echt mijn ding dit...Bootje varen int donker, met een overload aan woke en een povere "Dracula" aan boord. Nul spanning en zeer flauwtjes, met een kelderscore tot gevolg.
KingJ
best sfeervol, soms wat traag maar goed gedaan
eerder een spookfilm met een vleugje gore dan een echte horrorfilm
voor de zuurpruimen hierboven: neem nog een zure bom of een glaasje azijn
eerder een spookfilm met een vleugje gore dan een echte horrorfilm
Laten een spookfilm en gore, nu net 2 horrorelementen zijn

joolstein
Gebaseerd op waargebeurde feiten, ik kom niet bij
Hm, misschien het nog eens wat aandachtiger lezen....of zit hier het zwart-wit kijken ook in de weg? Er staat namelijk "feiten" en dat is wat anders dan "waargebeurd verhaal" En er zijn vermoedelijk weldegelijk "feiten" gebruikt van een bestaand persoon in het verhaal! Sommige bronnen gaan ervan uit dat Bram Stoker inspiratie haalde van de Roemeense prins van Walachia Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula uit een gelezen reisgids. Dus zo lachwekkend is die bewering nu ook weer niet!
UmbraVitae
Met waargebeurde feiten wordt bedoeld dat de gebeurtenissen in het verhaal werkelijk zo zijn gebeurd. Het verhaal is dus gebaseerd op feiten die je kunt controleren.
En met vermoedelijk zend je ook geen krachtig signaal uit. En dat sommige bronnen er van uit gaan dat het gebaseerd is op het verhaal van Bram Stoker, waarin Dracula wel degelijk een fictief figuur is en in deze vorm 0.0 waargebeurd verhaal.
Dat men zich gebaseerd heeft op een bestaand persoon met dito naam, voor het creëren van het fictieve figuur Dracula, in de vorm van een vampier/iets duivels, maakt het juist pure fictie.
joolstein
Hm...volgen die redenering zal je alleen nog bij Historische films mogen/kunnen spreken van feiten die waar zijn gebeurd...Elke film die een iets creatievere interpretatie hanteert en waarvan iemand beweert dat gebaseerd op waargebeurde feiten, is vervolgens lachwekkend...?
Dracula Untold (2014) die … prins Vlad Tepes opvoert als....de eerste vampier... De "The King's Man (2021 waarin de bestaande Russische monnik Raspoetin opeens een oorlogszuchtige moordenaar is met vechtsport-skills...? De schrijvers of filmmakers baseren zich op een bestaand persoon en waargebeurde feiten..? Ja fictie maar ook verwijzingen naar waargebeurde feiten
Het woord "Vermoedelijk" gebruik ik omdat niemand bij het proces van schrijven is geweest. Ze weten dat de reisgids is geregistreerd op stokers naam...meer ook eigenlijk niet! Daarnaast weten ze dat hij gek was van het gothic novel "Carmilla" en die had als inspiratiebron de waargebeurde feiten van de Hongaarse gravin Elisabeth Báthory. Dus ja fictie maar met gebruik van waargebeurde feiten...
Enfin...ik wilde alleen maar aangeven dat in de bewering ook een kern van waarheid zat...en dat de reactie erop dus misschien ook minder grappig was...

Dracula keert terug naar de bios zoals we hem nooit zagen in trailer 'The Last Voyage of the Demeter'

American Fiction
Komedie / Drama, 2023