• 9.374.764 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: James Cullen Bressack

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Eric Roberts en Kristanna Loken

Plot Darkness of Man

Twee jaar geleden zag Interpol-agent Russell Hatch de nasleep van een misgelopen routine-inval waarbij zijn informante omkwam. Sindsdien speelt Hatch de rol van vaderfiguur voor haar zoon Jayden. Wanneer een oude CIA vriend hem waarschuwt voor een dreigende oorlog tussen de Russische, Albanese en Koreaanse maffia in Los Angeles, gelooft Hatch hem eerst niet. Twee Russische criminelen vallen echter al snel Jayden's grootvader aan in Koreatown. Gelukkig worden ze opgewacht door een woedende Hatch die met hen vecht om de oude man en zijn zaak te beschermen. Door de aanval besluit Hatch een plan op te stellen om Jayden en diens grootvader te beschermen tegen de dreigende oorlog tussen de genadeloze bendes.

eka81

is er meer info over deze film?

DiDa

Film is nog in post production.

Dus graag de stem die er nu staat verwijderen.

Eindelijk weer eens een Van Damme

avatar van schram101

schram101

DiDa schreef:

Film is nog in post production.

Dus graag de stem die er nu staat verwijderen.

kappeuter?

avatar van Ras-B

Ras-B

Darkness of man release : 2 november 2023 American filmmarket. Ben benieuwd naar de eerste recensies. En ook naar de releasedatum ook in Nederland.

Jammer dat The Eagle Path / Full Love nooit uitgekomen is. Ben nog steeds erg benieuwd naar deze Van Damme film

Ras-B schreef:

Hoi dit is de releasedatum dat de film wordt getoond aan distributeurs. Vandaag dus.... De officiële release volgt nog.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wat een verschrikkelijke poster op IMDB. Het laatste beetje hoop verdwijnt hiermee als sneeuw voor de zon, gezien het andere werk van de regisseur.

avatar van Macady

Macady

Wel leuke trailer opzicht

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Jean-Claude Van Damme en Eric Roberts?? Dat voorspeld niet veel goeds.

DiDa

Ik keer hier best wel naar uit, maar wat is dit een teleurstelling zeg. De film is zo verschrikkelijk langzaam en saai. Er gebeurt amper wat. Er is geen spanning en de actie is slecht geschoten. Van Damme kan echt veel beter.

avatar van Ras-B

Ras-B

Zojuist bekeken, Darkness of Man en deel de mening van DiDa. Ik keek ook erg uit naar de nieuwe Van Damme. Maar is mij ook wat tegen gevallen. Had meer vechtscenes verwacht. En ook weinig actie. Hopelijk bieden Le Jardinier en Kill em all 2 meer vermaak en blijf hopen op Full Love.

3 sterren voor deze wat trage actie film Darkness of Man. Ga deze nog een keer bekijken.

avatar van Waku

Waku

Gevechten in de trailer zien er net als bij de latere Seagal films een beetje kneuterig uit. Ik sla hem over

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Gewoon weg slecht

Beste is om deze over te slaan

avatar van mrklm

mrklm

Interpolagent Russell Hatch [Jean-Claude Van Damme] neemt de zorg voor Jayden [Emerson Min] nadat Jaydens moeder is gedood omdat ze een drugsbende verraadde. De half-Koreaanse Jayden is nu een tiener op zoek naar een ‘echte familie’ en denkt die te vinden bij zijn oom Dae Hyun [Peter Jae]. Maar oomlief is zelfs een drugscrimineel en doet er alles aan om Jayden in de misdaadwereld te sleuren. Van Damme oogt vermoeid en de monotone voice-over zit vol pseudofilosofische praatjes. Je kunt wel raden hoe deze film van 13 in een dozijn afloopt. Shannen Doherty (Beverly Hills, 90210) heeft een klein rolletje als een flirterige docent, mocht je dat interesseren.

Q Jones

Van Damme vind ik best wel goed in de film. Ook zijn voice over is wel tof. Het zou zo in een film noir passen. Maar wat is de film traag en wat rammelde het verhaal aan alle kanten. Dat verhaal en de onlogische gevolgen dat stoorde mij jet meest. Je kan toch wel een facking script schrijven. De actie vond ik wel prima. En fijn om Van Damme weer eens in een echte hoofdrol te zien. Helaas kan deze film niet tippen aan het sublime The Bouncer. De film duurde ook te lang.

Al met al traag, slecht verhaal. Redelijk vecht scènes en een goede Van Damme

avatar van Kondoro

Kondoro

"Anyone who's walked in darkness, knows there's no point in making promises.”

Een nieuwe Jean-Claude Van Damme film. En dan ben ik als fan van deze man wel snel te porren om de film te kijken. Toch is het best jammer dat hij in zo'n productie terecht is gekomen. Hoewel zijn films uit de jaren negentig natuurlijk ook van een bepaald niveau waren, waren ze toch wel echt altijd heel vermakelijk en wist Van Damme altijd wel werk af te leveren. Duidelijk te zien ook in deze film dat de oude rot in het vak dat nog zeker niet verleerd is, en hij doet leuk zijn werk. Maar, nogmaals; de productie is gewoon echt van een laag niveau.

Dat de film bijna twee uur weet te duren is ook natuurlijk totaal overbodig. Dat zorgt er voornamelijk voor dat de film onwijs traag is, en dat is ook best de dooddoener van deze film. Ik had toch een snellere film verwacht en gehoopt, en daar had toch wel wat meer in gezeten. Het verhaal is simpelweg ook gewoon niet zo héél interessant en het script kennen we wel.

De veel beloofde actiescènes lieten toch wel veel op zich wachten, en je ziet gewoon dat de beste man oud aan het worden is. Er zat overigens wel een leuk gevecht in waar Van Damme met een mes de buik van zijn tegenstander opensnijdt, en je vervolgens de darmen er uit ziet hangen. Heerlijk gore, wat mij toch wel weer wist te overtuigen. Al is het gewoon niet voldoende om echt te kunnen genieten van deze film.

avatar van blackwolves

blackwolves

iets of wat actie film met een reeds op leeftijd geworden actie acteur uit belgie buiten hem nog reeds wat leeftijd geworden de ene even bekend als Jean Claude van dame zei heeft ook wat actie films gespeeld ouder dan de andere cast in de film hun ftness is niet meer wat het ooit is geweest ze krijgt een klein rolletje in de film nog maar zei vecht natuurlijk niet meer ze heeft ook wat films gespeelt waar ze in vecht soms noemende men haar de vrouw of zuster van Bruce lee haar echte naam Cynthia Rothrock en enkele andere bekend geweest uit films. russel hatch een interpol agent Jean claude van damme moet een belofte invullen die hij heeft gedaan tegenover een informant die vermoord werd hij moet haar zoon beschermen tegen criminelen maar hij heeft reeds redelijk wat moeite om hem recht te houden zijn vechten zoals we hem ooit gekend hebben zit er niet meer in hij probeer het nog maar behalve hier en daar wat klappen die hij verkoopt is het niet meer wat het ooit is geweest. verder zie wat wat actie en probeert hij te doen wat hij ooit belooft heeft aan die vrouw en dat is de inhoud ongeveer van de film.

avatar van Brabants

Brabants

Darkness of Man is man o man zo'n slechte film! Veel te veel in het donker opgenomen dat je er bijna niets van ziet. De voice over is ook slaapverwekkend van JCvD zelf. Het begint me ook steeds meer te irriteren dat hij in zijn laatste films steeds meer zijn eigen familie wil promoten. Gauw vergeten deze bagger.

eka81

Men is in Nederland niet echt een fan van deze film. Hij had hier en daar beter gekund, vooral speelduur is te lang. Maar een gemiddelde van 1.84 * is echt te laag.

2.5* voor deze

eka81 schreef:

2.5* voor deze

Klopt inderdaad. Ik heb hem zelf ook heel laag beoordeeld. Ik had denk ik de eerste kijkbeurt heel wat anders verwacht. Ik ga hem binnenkort nog eens kijken.

DiDa schreef:

Viel mij ook op dat je aan de lage kant zat, toch heb ik hem een kans gegeven. Verhaal technisch is de film echt ok, uitwerking ook niet verkeerd. Bepaalde gevechten die vooral 's nachts zijn geschoten, hadden iets beter in beeld gebracht kunnen worden. Nadeel voor de producie is dat dit iets te lang duurt en meer geld kost. Maak film 10 minuten korter en het resultaat is een degelijke actie film met een vleugje drama. Voice over is redelijk tot goed gedaan.