• 9.374.710 stemmen

Mon Chat et Moi, la Grande Aventure de Rroû (2023)

Drama / Familie | 83 minuten

Genre: Drama / Familie

Alternatieve titels: A Cat's Life / Mijn Kat en Ik / Mijn Kat & Ik: Het Grote Avontuur van Poes

Oorsprong: Frankrijk / Zwitserland

Geregisseerd door: Guillaume Maidatchevsky

Met onder meer: Corinne Masiero, Capucine Sainson-Fabresse en Nicolas Umbdenstock

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 19 april 2023

Plot Mon Chat et Moi, la Grande Aventure de Rroû

Het verhaal van een levendig en nieuwsgierig katje dat zich verveelt in zijn leven als huiskat in Parijs. Zijn lot verandert wanneer de tienjarige Clémence hem meeneemt naar haar landhuis in het hart van de Vogezen. Dit is het begin van een buitengewoon avontuur door de wildernis voor Clémence en Rroû, die samen zullen opgroeien, hun pad zullen kruisen met de raadselachtige Madeleine en een prachtige ervaring zullen hebben die hen voor altijd zal veranderen.

Fred - Père de Clémence

Copine de Clémence

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 19 april 2023 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

De omschrijving hierboven van de film is misschien wat spannender dan de film zelf. Leuk voor kattenmensen denk ik. Speelt zich af over een paar maanden tot een jaar ofzo dus samen opgroeien is wellicht iets te groots. Weet niet of er een verhaal gemaakt is nadat heel veel kattenscenes geschoten zijn of andersom. Leek mij wel een echte kat en geen animatie.

avatar van blurp194

blurp194

De makers van deze film hebben wellicht even gemist dat het internet overloopt van de schattige kattenfilmpjes. En aan filmpjes van schattige meiskes is ook niet echt een gebrek. Hadden ze dat ingezien, dan was er misschien een besef ontstaan dat deze film gedoemd was te mislukken - en hadden ze misschien een sterker verhaal geprobeerd te verzinnen. Wellicht zelfs over de hekserige buurvrouw, want dat is zo ongeveer het enige wat werkt in de hele film.

Aan de titelrollen te zien heeft er een verbazingwekkend aantal katten meegewerkt aan de productie, maar ik ben bang dat ze geen van allen een pootje op de walk of fame gaan zetten.