• 9.377.427 stemmen

Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World (2023)

Biografie / Sport | 133 minuten

Genre: Biografie / Sport

Alternatieve titel: Big George Foreman

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Khris Davis, Jasmine Mathews en Forest Whitaker

Releasedatum: 25 mei 2023

Plot Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World

"When life gives you a second chance, don't do it for yourself. Do it for everyone you love."

Volg het opmerkelijke leven en de tijden van Foreman, van Olympisch gouden medaillewinnaar tot wereldkampioen zwaargewicht. Van het Rumble in the Jungle-gevecht met Muhammad Ali in Zaïre tot zijn geloof vinden, met pensioen gaan en predikant worden. Wanneer zijn familie en de kerk in financiële problemen komen, stapt hij terug in de ring en herwint het kampioenschap op 45-jarige leeftijd. Hiermee wordt hij de oudste zwaargewichtkampioen in de boksgeschiedenis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

Ik ben niet echt een boksliefhebber, en de naam van Foreman kende ik eigenlijk alleen van het legendarische gevecht tegen Muhammad Ali - de ‘rumble in the jungle’. Maar er blijkt nogal een verhaal over hem te vertellen te zijn - zoveel zelfs, dat er behoorlijk wat versimpeld is kennelijk. Vaak stoort me dat, maar niet in deze film, wellicht omdat het vooral met respect gedaan lijkt.

Davis is behoorlijk als Foreman, maar Jones is nogal onvoldoende als Ali - wellicht gewoon te moeilijk om een acteur te vinden die ietwat op Ali lijkt en ook nog een beetje boksen kan. Toch voelt dat aan als een gemiste kans. Whitaker is wellicht de enige bekende acteur, maar laat niet erg veel zien - hij heeft ook wellicht een wat te kleine rol om echt indruk te maken. Maakt niet uit - Foreman is de held van deze film.