• 9.369.466 stemmen

Adult Swim Yule Log (2022)

Komedie / Horror | 91 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titel: The Fireplace

Geregisseerd door: Casper Kelly

Met onder meer: Andrea Laing, Justin Miles en Brendan Patrick Connor

Plot Adult Swim Yule Log

Het koppel Zoe en Alex huurt een blokhut. Alex filmt er het haardvuur en gebruikt dat materiaal om lange YouTubevideos te maken. Hij heeft ook romantische plannen, maar die worden verstoord wanneer de sheriff opduikt en hen waarschuwt voor een moordenaar in de omgeving. Er duikt ook een andere groep op door een dubbele boeking en ze blijken niet alleen te zijn in de blokhut.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This is not straight-to-dvd shit."

Deze titel zag ik voorbij komen in het HBO Max topic en uit interesse maar eens opgezet.

Je kent vast wel die urenlange video's waarin beelden te zien zijn van een knus en knisperend haardvuur. Zo lijkt 'Adult Swim Yule Log' ook te beginnen, maar al gauw betreden de eerste personages het toneel van de blokhut. Een koppel denkt een romantisch weekend tegemoet te gaan, echter wordt dat ruw verstoord door een moordenaar die op de vlucht is.

Ik moet zeggen dat het concept erg tof is. Als kijker ben je door de vaste camerapositie - in het begin - net een soort van vlieg op de muur. Je blijft je afvragen hoe de vork in de steel zit, omdat je slechts beperkt zicht hebt. Op deze wijze lijk je in een soort van toneelstuk te zijn beland. Naarmate de film vordert, wordt het alsmaar gestoorder.

De spanning wordt aardig opgebouwd en de cast doet het naar behoren. Het probleem is alleen dat Casper Kelly te veel ideeën wil implementeren, waardoor de film alle kanten opschiet. De verscheidene elementen hangen namelijk als los zand aan elkaar en veel word je er niet wijzer van. Ik denk dat de lange speelduur de film te parten speelt. De effecten hadden eveneens beter gekund.

Al met al een redelijke horror die wat mij betreft veel bondiger had gemogen om beter uit de verf te komen.

Dikke 2,5 sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Origineel kan je dit wel noemen, maar wat een traag en saai begin zeg. Het eerste kwartier zie je enkel een haardvuur en daarna zoomt de camera langzaam uit en zit je een halfuur in de woonkamer te loeren. Van humor is niet veel sprake en de plot is eigenlijk te gek voor woorden. Vroeger zou ik deze onzin nog geapprecieerd kunnen hebben, maar mijn tijd is te kostbaar geworden voor dit type films.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vergezochte, maar creatieve horrorfilm waarin regisseur Casper Kelly in hoog tempo allerlei fijne ideeën op de kijker afvuurt. De bijna constante drang naar originaliteit levert voortdurend een inslag op die interessant en lollig voor de dag komt, ook al zijn sommige momenten er wel erg geforceerd tussengewerkt. Uiteraard allemaal met een wat lange aanloop en weinig beklijvende personages, maar toch vormt Adult Swim Yule Log een fijne balans tussen humor, horror en sciencefiction. Naar de finale toe wordt het allemaal wat rommeliger, maar ook dat wordt met genoeg charme en eigenzinnigheid gebracht om niet te vervelen.