• 9.371.694 stemmen

Geregisseerd door: Carin Goeijers

Met onder meer: Candy Dulfer

Releasedatum: 15 december 2022

Plot Candy

Wereldberoemd saxofonist Candy Dulfer heeft een hechte band met haar ouders. Haar vader Hans, zelf gerespecteerd jazz-saxofonist, en moeder Inge hebben zowel op muzikaal als zakelijk gebied altijd een grote rol gespeeld in haar carrière. Candy heeft opgetreden met supersterren als Prince, David Stewart, Van Morrison en Pink Floyd. Maar als de pandemie uitbreekt en ze niet meer kan optreden, moet Candy vechten om haar hoofd boven water te houden. Ze maakt zich zorgen om haar kwetsbare ouders, die op leeftijd geraken, en zal bovendien de Dulfer naam door ongewenste kinderloosheid niet kunnen doorgeven. Candy gaat echter niet bij de pakken neer zitten en gaat naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om maar muziek te blijven maken en aan een nieuw album te werken.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 15 december 2022 in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

avatar van mrklm

mrklm

De 50e verjaardag van saxofoniste Candy Dulfer (geb. 1969) is een ijkpunt voor deze aardige, maar weinig opzienbarende documentaire. Voor wie te jong is om zich Candy’s grote commerciële successen te herinneren – de single “Lily Was Here” (1989) met Dave Stewart, haar samenwerking met Prince voor de soundtrack van Batman (1989) en het album "Saxuality" (1990) – geven de archiefbeelden een prima bloemlezing en leren we haar wat beter kennen. Hoewel haar bijna 80-jarige vader, eveneens een top-saxofonist, steeds meer problemen met zijn gezondheid krijgt en Covid de kop opsteekt, laat Candy zich niet uit het veld slaan. Noodgedwongen deels gefilmd door Candy zelf, is dit een authentiek document van een van onze meest succesvolle muzikanten van haar generatie. Candy blijkt een sympathieke, nuchtere vrouw en dat is bewonderenswaardig. Voor een documentaire is dat helaas geen pluspunt.